ANNONS:
ANNONS:

En lysande lokal fotbollshelg

Måndag och röd dag. Det firar vi med en Bredsida om det som hänt de senaste dagarna.

Jag såg Gerdskens ta tredje raka segern i lördags. Läste någonstans att Habos anhängare tyckte att deras gäng var lika bra som Gerdsken, men det vet jag inte om jag håller med om. Däremot skapade gästerna nog mycket för att få med sig poäng på bussen hem, men ska man ge sig på att försöka bedöma matchen under 90 minuter tycker jag att GBK vann rättvist.

Första halvlek kändes hur trygg som helst från hemmalaget. Det enda som kanske oroade något var att spelet sista tredjedelen var stressat och obeslutsamt, och det var just de farhågorna som jag hade om GBK inför säsongen.

Efter paus blev det mer beslutsamt och då kom också renare målchanser. Visserligen skapade även Habo några sylvassa lägen, men Erik Andersson räddade alla utom ett. Visst hade GBK lite flyt på Berat Berishas 2-0, men jag tror ändå att hemmalaget hade varit mer besviket vid förlust än vad Habo var nu när GBK vann.

………………….

Erik Anderssons nolla höll drygt fem halvlekar in i seriespelet. Ett strålande facit, och något som även backlinjen ska ha cred för. Det insläppta målet i lördags kom efter bolltapp på mitten och en stickare i djupet innan backlinjen hann samla sig, så ingen större skugga över det kollektiva försvarsspelet i det momentet.

………………….

Tycker att Mohammed Salih gjorde en mycket bra match som vänsterback. Särskilt i det offensiva spelet är han härlig att skåda.

………………….

Marco Stua gjorde ett mycket stabilt intryck på mitten. Han anförde styrkorna både framåt och bakåt och spelade även fram till viktiga 1-0.

………………….

Något som slog mig var att Gerdsken som lag arbetade riktigt hårt. Kan inte säga att jag fått den känslan när jag sett gulsvart de senaste åren, så det är kanske något som L-P Björk och Fredrik Gustafsson påverkat sedan de tog över laget.

………………….

Unge Filip Larsson gjorde det bra på sin högerback. Visst förlorade han någon duell man mot man, men det hör liksom till när man är i den åldern. Det viktiga är att man ser ett positionsspel och ett passningsspel, och det såg man större delen av matchen i lördags.

………………….

I samma serie tog både Holmalund och Alingsås IF imponerande segrar. Faktum är att det är tre Alingsåslag i topp i mellersta trean, och ett annat faktum är att alla fortfarande är obesegrade. En drömstart som jag kanske inte riktigt att vågat hoppats på.

………………….

Vårgårda IK gjorde en ny prickfri defensiv insats mot IFK Uddevalla. Andra raka 1-0-segern blev det, och matchvinnare var Daniel Olafsson från elva meter. Var ska detta sluta för grabbarna på Tånga?

………………….

Segersviten sprack, men det blev emellertid en pinne borta mot Uppsala. Holmalunds damer fortsätter att göra bra ifrån sig och man kan nog slå fast att de tre mittbackarna och Moa Edrud mellan stolparna gör att det för tillfället är oerhört svårt att göra mål på Holmalund.

………………….

Jag trodde att Sollebrunn hade offensiv styrka nog att göra mål även i femman. Nu har man spelat två matcher utan att näta. Visserligen har motståndet varit tufft, men snart bör man nog vända trenden för att känna att man är med i serien.

………………….

Långared tog andra raka. SMSK tog andra raka. Snart vankas det derby på Ollevi.

………………….

HIF Akademi fortsätter att ösa. 9-1 blev det i går, och frågan är om inte Alingsåslaget spelat sig till en favoritstämpel i norra tvåan nu.

………………….

I samma serie hittade Frisco tillbaka till vinnarspåret när man körde över Skara med 5-0. På torsdag möts Frisco och HIF på Katebovallen. Det blir intressant det.

………………….

Östadkulle spelade på klassisk ÖSK-tid i går. 11.00 var det avspark, och det blev en stabil seger mot Frisco/Hudene.

………………….

Alingsås KIK fick en flygande start i division 4 när man vann premiären med 3-1. Kanske viktigt med en bra start för det unga laget?

………………….

Ni har väl inte missat det stora Vårtipset här på sajten? I så fall – eller om ni vill kolla någon serie igen – så finns alla tips här.

………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar