ANNONS:
ANNONS:

En ny liten Bredsida

Så var det måndag igen. Och även den här veckan betyder det en liten summerande Bredsida.

Alingsås FC tycks inte ha det som krävs för att störa allsvenska topplag på allvar. 0-4 mot Kristianstad följdes upp med 0-7 mot FC Rosengård. I båda matcherna har det blivit tidiga baklängesmål, och det eliminerar givetvis chanserna till poäng.

Egentligen inget att säga om resultaten i sig. Men det är ändå synd att inte AFC lyckades lite bättre i de här två matcherna. Nu väntar Vittsjö på bortaplan kommande helg, och det är ju givetvis också en mycket svår uppgift.

………………

Säsongen i Västergötland blev i fredags uppskjuten till helgen 1-2 maj, som numera är datumet att sikta in sig på. Förbundet var dock tydligt med att det kan komma att bli ytterligare förändringar om smittläget kräver så. Givetvis ett helt korrekt sätt att informera i dessa tider när ingen egentligen vet hur det kommer att se ut om en månad.

Men om dagens plan håller blir det åtminstone en hel säsong med dubbelmöten i alla serier under 2021. Det är ju en seger i sig efter fjolårets märkliga säsong.

………………

Nu är frågan om hur de lokala lagen laddar om inför den planerade starten i början av maj. Hörde att Sollebrunns herrar tog ett break med en helt ledig vecka och i SMSK har träningsdosen bantats från tre till två gånger i veckan nu under mars månad.

En svår balansgång att behålla suget men samtidigt också behålla den fysiska statusen. Är säkert individuellt hur olika spelare känner, och det är säkert också olika mellan hur lagen gör.

Det man kan slå fast är åtminstone att en sak inte påverkas av pandemin. Du blir bättre på fotboll om du tränar mer. Jag hoppas att moroten att bli bättre är tillräckligt stor för att i synnerhet den yngre generationen ska hitta gnista och glädje även utan laguttagningar, matcher och målgester. Se istället den här pandemin som en möjlighet att utvecklas. Träna upp den usla vänsterfoten eller bygg upp den klena baksidan så att den håller när belastningen ökar. För att nämna två exempel på vad man kan ägna sig åt för att komma starkare ur den här pandemin.

Tänker ibland på individuella idrottare. Där dyker mästerskap upp nån gång om året, och resterande elva månader består av träning, träning och träning. Det finns till och med dem som gör rena OS-satsningar och tränar i det tysta i flera år. Där tror jag vi fotbollsspelare har något att lära – och till att börja med kan vi använda våren 2021 till att gjuta in lite mental styrka i pannbenet. Träna på – för bövelen!

………………

Alingsås Tidning skrev i helgen att unge Noah Tolf lämnar Gerdskens BK för IFK Göteborg. Även om det är tråkigt att spelare lämnar Alingsås utan att vi har fått se dem i A-lagssammanhang är detta ytterligare en fjäder i hatten till GBK:s organisation. Känns som den där akademin ynglar av sig talanger i ganska god takt numera.

………………

Vi öser på med våra lokalfotbollsvitsar. Häng med på Twitter eller Facebook för att inte missa något.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar