ANNONS:
ANNONS:

En ny liten Bredsida

Så är vi tillbaka med en ny Bredsida om den gångna fotbollsveckan.

Veckoslutet inleddes med att Vårgårda IK körde över Alingsås IF i ett av alla derbyn i herrtrean. En klar uppryckning av VIK gentemot vårens svajiga prestationer och kanske var det startskottet för en bra höst för Peter Ijehs gäng. Gabriel Idehen visade att hans målskytte under våren inte var någon slump med två nya baljor direkt i höststarten.

Matchen innebar också att det lokala lag som låg sämst till i tabellen vann med hela 4-1 mot det lokala lag som låg bäst till i tabellen. Jag tror att det förstärker tesen om att alla våra fyra lag i herrtrean har sitt utgångsläge i mitten och sedan kan tillfälliga formtoppar eller formdippar för respektive lag få dem att röra sig från plats tre till plats nio. Återstår att se vilket gäng som lyckas behålla sina formtoppar längst och kravla sig ur dipparna snabbast under hösten, för det laget kan sannolikt titulera sig bästa lokala herrlag i november.

……………

Alingsås FC fick en bra höststart när bortamötet med Kalmar slutade 1-1. Rebecca Cameras blev målskytt, och Alexandra Roholt var snubblande nära att bli matchvinnare med sin volleykanon. Men en pinne i östra Småland är taget, och nu finns det bra saker att bygga vidare på.

……………

Gerdsken fick till slut med sig alla tre poäng hem från Hjo. Underläge med 2-1 vändes till seger efter att Fredrik ”Fronken” Johansson avgjort det hela i slutet av matchen. Det resultatet samtidigt som Holmalund inte räckte till mot Skoftebyn (1-4) innebär att vi har AIF, GBK, VIK och HIF på plats fyra till sju tabellen.

Hela tabellsidan finns för övrigt här. 

……………

Frisco gjorde jobbet mot Södra Ving/Timmele när det blev seger med 3-0. Det betyder att både Frisco och Alingsås KIK har prydliga tabellrader efter två omgångar. Kommande helg planerar båda gängen att ta tredje raka och befästa sin position i toppen ytterligare.

……………

Annelund fick nöja sig med en poäng i sin nystart. Vinnarflowet från i våras är därmed borta, men sju pinnar på tre fajter är givetvis ett bra facit. Även om det så klart svider när det var hemmamatch och de gröna spelmässigt var det bättre laget.

……………

Det har också spelats ett antal träningsmatcher i helgen. En av dessa var den mellan Stora Mellby och Säven/Hol när min kropp höstväcktes genom att stå och knö på Joel Hallenbert i 45 minuter. För övrigt en av många skillnader mellan division 5 och divison 6 att alla division 5-lag har en mittback på minst 1,85 och 90 kilo. En annan skillnad mellan divisionerna är att i sexan är avbytarna med och skjuter på målvakten just innan matchstart – det händer inte högre upp i pyramiden. Men nog om det.

Lite förvånande var mitt SMSK laget med mest fart och fläkt och vann med klara 5-2. Växlade ett par ord med Per Krantz om Säven/Hols tunna trupp – och det finns nog en risk att hösten kan bli lite jobbig. Helt klart måste Säven/Hol gaska upp sig rejält från lördagens match för att vända den negativa trenden från i våras.

……………

Vår Bjärkekollega Sollebrunn vann klart i sin höstpremiär mot Åsaka. Ett väntat resultat som visar att SAIK även i år kommer att vara med och göra upp om platserna på övre halvan.

……………

Avslutningsvis några ord om det grymma slutet på OS-turneringen i fotboll. Manusförfattarna fick till en fullträff när Caroline Seger fick möjligheten att skjuta guldet till Sverige, och givetvis hade det varit rättvist på alla sätt om Sverige fått guldmedaljen. Även om jag tillhör dem som tycker att straffavgörande inte är likställt med lotteri utan att det krävs mod, kyla och skicklighet för att sätta dit bollen i pressade lägen är det bevisat flera gånger att vem som helst kan bomma från elva meter. Den här gången var det tyvärr Caroline Segers tur, men man måste ändå ge henne all cred för hennes uppträdande efter missen. Att både direkt efteråt och med lite mer distans klara av att föra sin och Sveriges talan på det sätt hon gjort är inget annat är professionalism i sin renaste form. Som ledare och lagkapten utanför planen var OS-guldet hennes.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar