ANNONS:
ANNONS:

En ny liten Bredsida

Vi kör igång en nya vecka på bästa tänkbara vis.

Charlie Axede blev förra veckan klar för BK Häcken. En imponerande utvecklingskurva på tonåringen ligger bakom värvningen, och han har ju tagit allt större plats på Alingsås IF:s mittfält. Bra för grönvitt är att han ska lira färdigt höstsäsongen i trean, även om en hel del av träningen kommer att ske med Göteborgsklubben.

AIF lirade på söndagen seriefinal mot Herrestad. Men dessvärre glömde AIF av att en match består av två halvlekar. 1-1 med mersmak efter första 45 blev till försmädliga 1-6 efter full tid. Ett antal till synes billiga mål ramlade in när AIF:s backlinje helt tappade kontrollen över ytan bakom sig. Det är aldrig bra, även om det ska sägas att det sällan bara är backlinjens fel. Finns inte pressen på bollhållaren högre upp i banan alternativt att bollen tappas i fel lägen är det inte alltid backlinjen har möjlighet att stänga till.

Nu ska det nog mycket till om AIF kan rå på Herrestad. Men vi ska inte underskatta längden på höstsäsongen i herrtrean som inte spelas färdigt förrän vi börjar närma oss advent. I nuläget är halva serien spelad, så visst skulle Herrestad kunna falla igenom och börja tappa lite poäng. För grönvitts del gäller det först och främst att skaka av sig den här käftsmällen och visa att det var ett tillfälligt olycksfall i arbetet.

…………

För övriga lag i herrtrean var det desto roligare. Vårgårda IK lirade med en man mindre en stor del av matchen hemma mot Trollhättans BoIS. Men det gjorda man så pass bra att man till slut vann med 1-0. Stabiliteten bakåt kryddat med individuell skicklighet av Jahid Jawid som broderade upp segermålet i bortre krysset.

Holmalund öser in mål framåt för tillfället – och då kommer också segrarna på rad. Nu körde man över Råslätt med 5-1 efter två mål vardera av Alfred Johansson och William Rubendahl. Nu är det endast seriesuveränen Herrestad som har gjort fler mål än HIF.

För gulsvart slutade det också med segerjubel – även om det satt långt inne hemma mot Åsarp/Trädet. André Botica blev matchvinnare i slutet när han forcerade in 2-1, och därmed tog såväl GBK som HIF och VIK ett rejält kliv mot säker mark. Bottenlagen tycks ha svårt att plocka poäng annat än av varndra så det ska inte behöva bli särskilt nervöst nedåt i tabellen för något av våra lokala lag. Hoppas därför att det istället fortsätter uppåt för att vi inte ska få en enda lång resa i ingenmansland fram till 22 november.

…………

Alingsås FC svarade för en riktigt vass prestation när man bortaslog Uppsala med 3-2. Alma Öberg ordnade en tidig ledning och Rebecca Cameras drygade ut den med en tjusig frispark direkt i mål. Inhopparen Stina Jensen fixade sedan viktiga 3-1 i andra halvlek, och efter det var topplaget från Uppland ett slaget lag. Mycket starkt gjort, och trenden just nu är att AFC har lättare för topplag än för mittenlag.

…………

Alingsås KIK har hittills lätt för alla lag det ställs mot. I helgen kom femte raka segern när Sil besegrades med hela 7-0. Serieledning och en grym målskillnad so far för de blåvita.

Frisco har däremot fått lite grus i maskineriet. Torsk mot bottenlaget Mariedal är inte mycket att skryta med om man vill vinna serien, och nu är det fördel KIK och Skultorp i toppen.

…………

SAIK/Långared kämpar på med sin generationsväxling i division 3. Efter ännu en förlust ser det nu ut som att det arbetet får fortsätta i division 4 nästa säsong, men samtidigt kan det gå snabbt med unga spelare så än finns så klart chansen att plocka de poäng som krävs i botten.

…………

I damfyran tog Hemsjö en skön 1-0-seger när Alma Frisell blev matchvinnare borta mot Kronäng. Fortsatt bra position  för HIF i tabellen med andra ord.

I samma serie fick VIK in en fullträff när man slog Fristad hemma på Tånga med klara 4-1. Nadja Carlman satte två baljor och blev då kanske det närmsta vi kommer en matchvinnare i den fajten.

I parallellfyran tog ÖSK/SHIF emot Skepplanda U i vad som skulle komma att bli en jämn match. Elin Svantesson gav hemmalaget ledningen i andra halvlek, men Skepplanda kvitterade till slutresultatet 1-1 med tio minuter kvar. Ändå en stark pinne att knipa av den nya konstellationen.

…………

Derbyt i femman mellan Herrljunga och Säven/Hol blev jämnt och målrikt. Till slut vann hemmalaget HSK och hakar därmed på i toppen. Säven/Hol däremot får fortsätta att kriga i andra delen av tabellen.

Annelunds möte med Grolanda/Floby blev ingen munter historia. Hela tre röda kort delades ut till Annelundspelare och då var givetvis dagen förstörd. 5-1 i arslet och dessutom ett gäng avstängningar i nästa match. Hårda bud.

ÖSK inkasserade ännu en förlust när Tvärred/Vegby vann med 3-1 på Lenavallen. Därmed är det HSK som är bästa lokala lag i den serien just nu.

…………

Mjörns match mot Sätila blev inställd efter lite covidtest och annat. Nytt datum lär väl komma inom kort.

…………

I Varasexan körde SAIK över Vedum med klara siffror medan mitt SMSK med nöd och näppe vann mot Elmer/Fåglum. Fortsatt jämnt lagen emellan i en något haltande tabell. På fredag väntar derby på Brynet – och vinnaren där skaffar sig goda möjligheter att bli bäst i Bjärke 2021.

…………

Södra Härene har hittar formen på allvar. Nu kom tredje raka segern och då går det som bekant fort i tabellen. Frisco däremot föll mot mittenkollegan Brämhult med 5-3, medan Hemsjö gjorde sitt för att haka på i toppen genom att slå Sandhult med 2-1. HIF därmed ny tvåa sedan Sjövik torskat sin match.

…………

Hade inte tänkt att jag skulle behöva köpa några fler copa. Men ett par begynnande sprickor i de tidigare gjorde att jag blev tvungen – och i helgen drogs de nya på inför match för första gången. Härlig känsla ändå, och inte en tillstymmelse till skoskav efter 90 minuters halvjogg i lågt tempo.

…………

Herrlandslaget ser ut att kunna boka biljetter till VM i Qatar nästa år. Roligt med en bra och frejdig insats mot Spanien även om jag tycker att begreppet ”nya landslaget” fått lite väl stor spridning. Granen har lirat en halvlek de sista två åren, Mikael Lustig fick kramp efter 60 minuter varje match det sista året och Marcus Berg var lite in och ut ur laget på slutet. Och Gustav Svensson går att ersätta med vilken cementblandare som helst. Visst, Sebastian Larsson lirade allt som oftast på mittfältet, men den elvan som startade var på intet sätt duvungar. Så all cred till spelarna som gjorde det, och till hela truppen som direkt skakade av sig spåren av de som lämnat. Och tycka vad man vill om Qatar som värdland – men om VM nu ska spelas där vill man ju så klart ha ett svenskt lag att heja på i turneringen.

…………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”En ny liten Bredsida”

Lämna en kommentar