ANNONS:
ANNONS:

En ny måndagsrapport

Återigen kör vi igång veckan med att summera den nyss avslutade.

På söndag spelar Alingsås FC premiär i Svenska cupen när Linköping gästar Gerdskenvallen. En härlig utmaning för AFC, som verkligen gjort bra ifrån sig på försäsongen. Senast 4-0 mot division 1-laget Häcken, och det ska bli kul att se vad alingsåsarna kan göra mot tuffast tänkbara motstånd.

Från veckan noterar vi också att AFC:s nyförvärv Victoria Svanström blivit uttagen till U-landslaget. Både roligt för henne och bra PR för Alingsås FC.

…………..

Frisco premiärspelade för året med match mot Götene FK. Alexandra Schwartz gav hemmalaget ledningen innan Götene kvitterade med kvarten kvar. Känns ändå som en ganska okej premiär och något att bygga vidare på, närmast med sikte med match mot Skepplanda kommande helg.

…………..

Vårgårda IK fick inte till spelet på sista tredjedelen med någon vidare effektivitet mot Vara. Delvis därför blev det förlust med matchens enda mål i den träningsmatchen.

Bättre gick det för Holmalund som vann klart mot Götene i sin premiärmatch. 4-0 slutade det hela efter att nyförvärvet Linus Dahlman gjort ett av målen. Övriga skyttar var Gustav Öman, Christoffer Ängberg och Sebastian Sannestål.

Alingsås IF lirade också årets första match när Ulricehamn stod för motståndet. Det blev en svängig historia som slutade 3-3 efter att Filip Johansson spikat slutresultatet. Övriga gröna mål gjordes av Oliver Östlind och Patric Andersson.

…………..

På en något lägre nivå förlorade Sollebrunn med 2-1 mot Bergum medan Östadkulle torskade med 3-2. mot Gerdskens U17-lag

……………

OS är över och jag kan inte säga att jag blivit särskilt berörd av det som hänt. Några radiotimmar har det blivit, samt ett av Nils van der Poels imponerande upplopp framför tv:n. Det var framför allt skridskokungens prestation som fick mig att gå upp i varv en aning, i övrigt vänder jag blad och ser fram emot stundande fotbollssäsong.

…………..

I lördags spelades #10Cup i Herrljunga. HSK valde att hedra Mikael Nordin genom att byta namn på den klassiska Företagscupen och dessutom skänka en del av intäkterna till cancerfonden. En fin gest på alla sätt.

…………..

Jag har ännu inte lyckats få till någon egen fotbollsträning. Med ungdomsträningar måndag till torsdag är det helt enkelt familjelogistiken som är det största hindret just nu, men vi krigar på och ser om det uppstår luckor framöver.

…………..

Vårgårda IK har deklarerar att fjolårets succéman Gabriel Idehen stannar på Tånga. Så klart ett tungt namn att sajna upp.

…………..

Ni har väl inte missat våran DM-sida där ni hittar alla lokala grupper?

…………..

Nu har även Gerdskens BK och Herrlunga SK bokat sina matchannonser för 2022. Ta kontakt om även din förening vill haka på.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar