En pinne för VIK

TV: Vårgårda IK har ännu inte vunnit i årets seriespel. Hemma mot Skoftebyn kom dock säsongens andra poäng sedan matchens på Tånga hed slutat mållös, 0-0.

Vårgårda och Skoftebyn har båda inlett säsongen med at endast plocka en poäng på de inledande matcherna. Därför var det mycket som stod på spel när de drabbade samman på Tånga hed på lördagen. Första halvlek präglades också av mycket ställningskrig utan särskilt mycket gladfotboll.

Efter tio minuter var Mohammed Abdulrahman nära att rinna igenom och göra 1-0 men bortakeepern Michael Källehult avvärjde med nöd och näppe. Men i övrigt skapades inte mycket av värde åt något håll av planen, även om det fanns ett par inlägg och halvchanser som så klart hade kunnat studsa rätt för anfallande lag. Men 0-0 i paus var varken orättvist eller ologiskt sett till hur det såg ut på planen de första 45 minuterna.

Efter paus var det Skoftebyn som började piggast. Niklas Eriksson tvingades till ett par vassa ingripanden, och man minns särskilt ett närskott som han hann reagera på och en fotparad när VIK-försvare ställt till det för sig. Det fanns också ett par fasta situationer som studsade farligt strax framför Niklas Eriksson, så det var gästerna som låg närmast ett ledningsmål.

VIK stack upp i en kontring när inbytte Ibrahim Alushaj kom runt på högerkanten, men trots numerärt överläge i straffområdet fastnade bollen på ett försvarsben innan någon lyckades få iväg ett avslut.

Med dryga kvarten kvar tvingades Mohammed Abdulrahman byta med en skada. Även om Mommo inte gjorde sin bästa match var han ett ständigt orosmoment för gästernas backlinje. Så när VIK-offensiven tunnades ut var det fortsatt Skoftebyn som kändes hetare. Martin Lundgren blev helt fri på en långboll men avslutet gick utanför Niklas Erikssons målram. Ett par minuter senare nickade Isak Borg från nära håll, men Eriksson låg som en glasspinne i luften och tippade till hörna. Det var just Erikssons målvaktsspel som var den enskilt största anledningen till att VIK lyckades ta säsongens andra poäng. Såväl Vårgårda som Skoftebyn är dock kvar i tabellens absoluta bottenträsk med sina två poäng vardera.

Vårgårda hade tre möjligheter att avgöra det hela. Daniel Olafsson nickade just över efter ett långt inkast av Albinot Rexhepi, och Ibrahim Alushaj i dålig vinkel och balans avslutade i burgaveln en av få gånger det hettade till i Skoftebyns straffområde. Och med matchens sista spark sköt Daniel Olafsson över i ett bra läge, där han också fick en tackling som fick VIK-anhängarna att ropa på straff.