ANNONS:
ANNONS:

En spännande sista omgång

Nu ska det då avgöras. Vilka vinner serien, vilka får kvala och vilka åker ur? Vi listar som vanligt de hetaste matcherna för våra lokala lag.

HH

Skepplanda BTK – Holmalunds IF
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Det är poäng som gäller för Holmalund, och här ska väl ingenting kunna gå fel. Visserligen är Sara Svensson avstängd, vilket försvagar den så solida defensiven. Men även om Moa Edruds nolla skulle spräckas, räcker Holmalunds offensiva spets till fler än ett mål i den här matchen.
Tips: 1-3.

Södra Härene IF – Västkurd
Serie: Division 6 Herrljunga.
Kommentar: Härene behöver poäng här för att säkra kvalplatsen och på förhand känns något annat än seger otänkbart. Västkurd kommer närmast från en wo-förlust och 11-1 i arslet. Det blir kval för Tomas Magnussons gäng.
Tips: 5-0.

Holmalunds IF – IFK Falköping
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Även här räcker det med en poäng för att slippa kvalspel, medan en förlust kan innebära förlängd säsong för HIF. Falköping är så klart en bra motståndare, men Holmalund känns ostoppbart för tillfället och nu är dessutom Christoffer Ängberg och Robert Kovacevic tillgängliga igen. Jag är optimist även här.
Tips: 3-1.

Skepplanda BTK – Annelunds IF
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: En högintressant match där Annelundsseger säkrar kontraktet på Skepplandas bekostnad. Ett annat resultat innebär antingen kvalspel eller degradering för AIF, som alltså måste framåt direkt från start. Men Skepplanda är svårspelat och för deras del räcker det med ett kryss, så detta känns vidöppet på förhand. Men jag tror att Annelund löser det till slut.
Tips: 1-2.

Gerdskens BK – Fristad GoIF
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Om Ulricehamn vinner mot Kinna måste GBK vinna här för att ta hem serien. En förlust skulle i värsta fall kunna innebära kvalspel, men då krävs det att IFK Mariestad vinner sin match på lördag. Förlorar IFK där blir GBK klart för trean som bästa tvåa, och seriesegern får då lite mindre betydelse. Om jag får gissa vinner Mariestad på lördag och ett GBK under press visar sig vara en värdig seriesegrare och avgör det här på söndag.
Tips: 3-1.

Säven/Hol – Trollhättans BoIS
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: BoIS har redan vunnit serien, men har så klart kapacitet nog att vinna här även om pressen att göra det inte finns. Säven/Hol kan komma att behöva en pinne här för att slippa kval om Brämhult och Töllsjö vinner sina matcher.  Trots att vilja slår klass tror jag att Säven/Hol får förlita sig till andra resultat. Trollhättan är obsesgrat hela året med 19 vinster på 21 matcher, och borde vinna även här.
Tips: 1-4.

Lämna en kommentar