ANNONS:
ANNONS:

”En utmanande tid för många lag”

Hanna Cervin sammanfattar april månad i både text- och listform.

Mycket och lite har hänt sedan sist. Snacket om en Superliga skakade om en hel fotbollsvärld och Allsvenskan har dragit i gång men med fortsatt stränga publikrestriktioner. Supportrar får fortsätta bygga luftslott på förhoppningar om att restriktionerna ska lätta under säsongens gång, dock något Tegnell ställer sig tveksam till.

Den årliga höjdpunkten för alla fotbollsälskande tjejer och killar, Gothia Cup, ställdes in för andra året i rad och många väljer att sluta med idrott till följd av restriktioner vilket är en ledsam utveckling. Nu är det tack och lov beslutat att ungdomar (födda 2002 och senare) och barn får börja spela matcher utomhus igen.

Tredje vågen är ett faktum och inte oväntat kom beskedet om att det kommer dröja ytterligare innan vi, i de lägre divisionerna, får damma av matchstället.

I början av året fanns en förhoppning om en relativt ”normal” säsong med premiär i april och dubbelmöten men det är nu sju månader sedan jag var iklädd det gulsvarta matchstället. Det har varit svårt att hitta glöden och motivationen när det inte har funnits några matcher i sikte och formen är med andra ord inte vad den en gång varit trots tidernas längsta försäsong. Fokuset på våra träningar den senaste tiden har varit att ha kul, vilket jag tror att laget mått bra av. Det är och har varit en utmanande tid för många lag att knyta an till nya spelare men även att behålla gamla spelare.

Håll i och håll ut. Grästräning på Byvallen är runt hörnet, en kaffe i solen på terrassen innan träningen och blicka ut över ängarna. Enligt rykten ska vi ha skaffat oss en robotgräsklippare till planen och det ska bli spännande att se hur mattan mår. Man gläds mer åt det lilla i dessa tider och det är alltid något.

Nå, vad mer har april bjudit på? Jag har listat några saker nedan.

Månadens Instagramkonto
Alingsås KIK Dam är bjussiga och kreativa med sitt innehåll. Jag tror att attraktiva sociala medier för klubblag får en alltmer betydande roll under pandemin.

Månadens snackis
Det råder inga tvivel om att fotboll rör upp känslor. Den svenske Spotify-grundaren Daniel Ek vill köpa Arsenal och på Twitter har #kroenkeout gått varm.

Månadens guldbiljett 
I Willy Wonka-anda slogs portarna upp för de 8 supportrar som tilläts på Stockholmsderbyt.

Månadens satsning
En kollega, med Zlatans självförtroende, har tagit över Svenljunga IK Herr som spelande huvudtränare och gör en rejäl nysatsning för att ta laget från botten av division 6 med till division 4 inom 3 år.

Månadens läsning
SEFs öppna brev till Löfven 

FAKTA HANNA CERVIN
Födelseår: 1994.
Familj: Mamma, pappa, syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Långared BoIS, Vårgårda IK, Holmalund IF, Hemsjö IF.
Lokal favoritklubb: Hemsjö IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Hemsjö IF.

Lämna en kommentar