ANNONS:
ANNONS:

En vår utan fotboll

I veckan har trista besked om vår lokalfotboll staplats på hög. Summan av kardemumman är att vi får vänta ytterligare ett par månader innan tävlingssäsongen drar igång.

Beskedet om att landets högsta serier på både dam- och herrsidan flyttas fram till månadsskiftet maj/juni kom redan för ett tag sedan. I början av veckan kom beskedet från Svenska Fotbollförbundet att det blir en liknande lösning även för deras lägre serier, det vill säga ner till division 3 på herrsidan och ner till division 1 på damsidan. För deras del väntar start under första halvan av juni månad, och därifrån spelas serien med enkelmöten. Alltså halverat antal matcher, vilket betyder att vi får en ganska normal höstsäsong bortsett från att varje match blir mer värd när antalet omgångar är få.

På torsdagen kom sedan beskedet från Västergötlands Fotbollsförbund att årets DM-fotboll avslutas med omedelbar verkan. Alla matcher från seniornivå ner till 16-årslag slopas, och turneringen kommer inte att återupptas senare.

Det slutgiltiga slaget mot den lokala vårsäsongen delade VFF sedan ut på fredagen. På inrådan från SvFF skjuts även starten av distriktets lägre divisioner upp helgen efter midsommar, alltså med start tidigast den 21 juni månad. Även i de fallen handlar det nu om enkelmöten under sommaren och hösten.

Detta sammantaget ger följande utfall med lokala ögon:

Elitettan – start i maj/juni med fullt seriespel (dubbelmöten)

Division 1 dam – start i juni, serien avgörs med enkelmöten.

Division 2 herr – start i juni, serien avgörs med enkelmöten.

Division 3 herr – start i juni, serien avgörs med enkelmöten.

Division 3 dam – start i juni, serien avgörs med enkelmöten.

Division 4 dam – start i juni, serien avgörs med enkelmöten.

Division 5 herr – start i juni, serien avgörs med enkelmöten.

Division 6 herr – start i juni, serien avgörs med enkelmöten.

När det gäller träningsmatcher i väntan på den rekordsena tävlingsstarten ska förbundet komma ut med riktlinjer den närmaste veckan.

Ungdomsserierna för pojkar div 1-4 samt för flickor div 1-2 i Västergötlands FF regi skall spelas med start den 21 juni, enkelserier med undantag för serier med få lag. Detta innebär att seriernas första hälft av matcher stryks ur tävlingsprogrammet. Västergötlands Fotbollförbund återkommer med exakta styrningar för respektive serie.

Ungdomsserier upp till och med pojkar div 5 och flickor div 3 skall starta som planerat men samtliga lag och deras ledare skall vara inställda på att om läget förvärras inom Västergötland så kommer dessa serier att pausas under en tidsperiod som bestäms senare.

Fotnot
Om en serie har väldigt få lag kan det enligt förbundet eventuellt får att genomföra dubbelmöten även vid seriestart i juni.

Lämna en kommentar