ANNONS:
ANNONS:

Endast genrep kvar för VIK

Om tio dagar spelar Vårgårda IK premiär i division 2 mot IFK Tidaholm. Tränare Tobias Edenvik ser fram emot det hela nu när han har en hel försäsong i ryggen.
– Tycker vi har haft några bra månader nu, men det är svårt att bedöma var vi står, säger boråsaren.

I fjol kastades Tobias Edenvik in i hetluften ett par veckor in i seriespelet. Han klarade uppdraget att rädda kontraktet, och bestämde sig också för att stanna på Tånga hed även över 2019.

– Detta blir ju en helt annan grej när man är med från början. Samtidigt ställer det högre kvar på att vi ska ha ett eget spel än i fjol när det mest handlade om att släcka bränder. Men det är ju fasen så mycket roligare att jobba efter en egen spelidé både offensivt och defensivt, säger Tobias.

Nya spelare som Samuel Rundqvist, Elfsborg, Joel Sand, Herrljunga, Muhammed Amin, Norrby, Ahmed Baker, Norrmalm och Noel Jonsson, Elfsborg, har hämtats in. Namn som Tobias Edenvik är nöjd med.

– Muhammed har gjort det jättebra som mittback även om han mest lirat ytterback och yttermittfältare tidigare. Samuel har sett bra ut på vänsterbacken med sin fina vänsterfot och Baker är en lurig spelare som kan skapa mycket på egen hand, både som forward och som ytter. Joel är också med och konkurrerar medan Noel har haft otur med både en virussjukdom och en arm i gips. Så han ligger lite efter träningsmässigt.

På minuskontot står exempelvis Albinot Rexhepi, Arjan Mustafa , Ibrahim Alushaj och en viss David Lager. Eller hur är det med Lager egentligen?

– Han har gjort en träning och vår förhoppning är att han ska köra igång igen, även om ingenting är helt klart. Han var jätteviktig för oss i höstas och var tillsammans med Albinot nyckeln till att vi klarade kontraktet. David skulle också ge oss fler alternativ som mittback.

VIK har endast spelat fem träningsmatcher hittills. Det blir en sjätte mot seriekollegan Lidköpings FK på lördag.

– Jag skulle vilja se att dynamiken i vårt anfallsspel tar ytterligare ett steg. Vi måste värdera när vi ska göra vad på planen, att signalerna är lite tydligare om när vi ska spela rakt och när vi ska ha tålamod i vår speluppbyggnad. Det var helt klart ett fall framåt mot Jonsered senast, men det var inte jättetufft motstånd och vi kommer inte få lika mycket tid på oss framöver.

Serien saknar kanoner som FC Trollhättan och Karlstad BK. Hur bedömer du era chanser jämfört med i fjol?
– Har dålig koll på de övriga lagen och kan inte uttala mig om seriens kvalité. Men jag tycker att vi är mer av ett lag i år, även om vi så klart har en hel del spets också. Men jag tror kollektivet kan bli en av våra styrkor.

Offensiva nyckelspelare då? Isac Spanedal och Mommo Abdulrahman ska väl göra målen? Eller gör man det för lätt för sig då?
– Tycker de finns fler namn att lyfta fram. Hassan Najafi har en viktig roll och även Richard Wartmark har visat att han är en bra poängspelare. Så återigen, jag hoppas och tror att det är laget som ska göra det för oss.

David Lager mot comeback igen?

Lämna en kommentar