ANNONS:
ANNONS:

Eriks karriär i fara

Erik Andersson har varit en del av den lokala fotbollen i många år. Men nu dras 33-åringen med knäproblem.
– Det finns ju annat än fotboll i livet, det har man börjat tänka på nu när man kommit upp i åren, säger GBK-målvakten.

Under en karriär i mestadels Gerdsken – men även Holmalund och Gunnilse – har Gräfsnäsprodukten Andersson varit ganska förskonad från skador. Men nu jobbar han med en rehabilitering av sitt slitna knä.

– Bakre korsbandet har en liten skada, men det finns även benbitar och brosk i knäet. Det är slitet helt enkelt, som läkarna sa, säger Andersson, som berättar att han fick problem efter en inomhusträning i höstas.

– Det var ingen allvarlig grej och jag kände inte särskilt mycket. Så jag gissar att knäet redan var lite dåligt sedan innan.

Nu är det gymmet som gäller för målvakten, och han får endast jogga några minuter på löpband som uppvärmning.

– Klart att man saknar fotbollen. Men istället har det blivit en del längdskidor för att få den fysiska aktiviteten, den får man inte på samma sätt under rehabträning, säger Erik.

Han berättar att knäet sakta men säkert blir bättre. Men om det kan bli tillräckligt bra för att spela fotboll genom bara rehabträning är fortfarande osäkert. I annat fall kan det bli aktuellt med operation, men det beror så klart på om han vill utsätta sig för det eller istället tvingas konstatera att fotbollskarriären kan vara över.

– Fotbollen har ju alltid varit allting för mig och hade detta hänt tidigare hade jag gjort allt för att komma tillbaka. Men nu när man blivit lite äldre tänker man mer på att det finns andra saker än fotboll i livet. Så vi får se lite vad som händer framöver, jag tar en dag i taget och jobbar på med min rehabilitering.

Vi har tidigare skrivit om att Fredrik Smith gör comeback som målvakt i Gerdskens BK, och klubben förfogar även över den yngre Adam Persson.

I veckan har dock Alingsås Tidning skrivit om att mittbacksklippan Fredrik Gustafsson dras med ryggproblem och kan tvingas att avsluta karriären om han inte får bukt med det inom en snar framtid.

Lämna en kommentar