ANNONS:
ANNONS:

Ett försök till att summera helgen

Många matcher och resultat att sammanfatta i dagens Bredsida.

Alingsås FC har fått en kanonstart i Elitettan. I helgen kom en ny seger när man vann i Norrköping med 1-0. Stina Jensen blev matchvinnare den här gången och AFC ligger just nu på allsvensk plats med 10 poäng på fyra matcher. Extra viktigt är att det defensiva spelet varit klasser bättre än starten på fjoårssäsongen då det endast blivit två insläppta mål på fyra matcher.

…………..

På tal om få insläppta mål har Frisco och Moa Johansson hållit nollan i samtliga tre matcher hittills. Nu blev det 0-0 mot Degerfors och Frisco toppar alltjämt tabellen. Ingen dålig start det heller.

…………..

Sista laget ut på samma tema är Alingsås IF. Efter 1-0 mot Tidaholms GoIF har nu Grönvitt tre raka segrar och ett insläppt mål på dessa tre matcher. Stark offensiv vinner matcher medan stark defensiv vinner serier, det är sen gammalt. Och nu kunde Oliver Östlind till och med unna sig att bränna två straffar utan att det kostade poäng. I fjol hade AIF sannolikt släppt till något mål i en liknande match och därmed tappat poäng. Kanske att Mattias Martinsson blivit den kugge som tidigare saknats i den grönvita backlinjen?

…………..

För våra andra lag i division 3 blev det blandad kompott. Det mest positiva var att Vårgårda studsade tillbaka efter den svaga insatsen senast och vann med 2-0 mot Trollhättans BoIS. Samuel Tedika och Mommo Abdulraman målade för VIK den här gången.

Holmalund ledde med 2-o och såg ut att gå mot en ny seger när Alfred Johansson blev utvisad efter två gula kort. Månne gav det IFK Tidaholm bensin, för gästerna lyckades sista fem minuterna vända på matchen med tre raka mål. Ruskigt tungt för HIF, och den enda lilla analysen av det hela som nått mig var att Holmalund saknade utbytta ledargestalten Christoffer Ängberg de sista minuterna när säcken skulle knytas ihop.

Gerdskens hade ingen rolig eftermiddag i Brålanda. Nykomlingen tog sin första seger någonsin i division 3 efter att ha kört över Gulsvart med hela 6-0. Oj, vilken tung start på säsongen för GBK.

…………..

Alingsås KIK kom äntligen in i serien när det blev seger borta mot Sävedalen. Efter två raka förluster var det välbehövligt, och det var Wilma Johansson som blev den stora hjälten. Först gjorde hon 1-0 i början av matchen och sedan satte hon avgörande 3-2 i den sista spelminuten. Tung trea för KIK.

…………..

Sämre gick det för våra lag i fyran. Vårgårda räckte inte till mot Trollhättans BoIS utan föll med 3-1 hemma på Tånga hed. Hemsjö föll med 3-0 hemma mot Skepplanda U medan SAIK/Långared föll med matchens enda mål mot Kabel Åttio/Borås AIK/Byttorp. Bara att ta nya lokala tag i den serien.

…………..

I östra femman tog Annelund och Herrljunga var sin viktig trepoängare. Tobias Holmén blev stor HSK-hjälte när han gjorde båda målen i segern borta mot Falköpings FK. Annelund ledde med 2-0 mot Skultorp och vann till slut med 2-1 i en jämn och tät match. Viktiga poäng för båda våra gäng i den serien.

…………..

I den andra femman var det inte lika muntra miner. Mjörn blev avklätt av Trollhättan Syrianska med hela 5-1 i hemmapremiären på Alströmervallen medan Östadkulle är fortsatt poänglöst efter 0-1 hemma mot Gånghester/Målsryd.

…………..

Alingsås City sköt bort sina chanser till tre poäng i urpremiären borta mot Sandhult. Hemmalaget tog ledningen och trots stort spelövertag mäktade City endast med att göra ett mål och ordna ett kryss.

Spark gjorde nypremiär efter ett par år utan seriespel och tog ledningen mot Borgstena. Men gästerna vände och vann med 2-1 så Spark får fortsätta jaga första poängen.

Ännu sämre gick det för Hemsjö som föll med hela 6-2 hemma mot Sparsör. Ingen bra start.

…………..

I Nossebrosexan inleddes säsongen med två derbyn. Södra Härene var favorit hemma mot Frisco, men de rutinerade gästerna i blått fick matchen dit de ville med en 2-0-ledning i början av andra halvlek. Häras tyngd kunde till slut forcera in två bollar i nät och ordna en poäng, även om hemmalaget nog velat haft mer sett till matchbild och bollinnehav.

I premiärderbyt i Bjärke vann Stora Mellby mot Sollebrunn med hela 5-1 efter att tre av målen ramlat in sista tio minuterna. Det var en jämn match men som jag ser det var det Sollebrunns våghalsiga spel med en högt stillastående backlinje som till slut avgörande. När vi i SMSK hittade de ytorna var vägen mot målchanser hyfsat utstakad.

För egen del blev jag inringd på tordagskvällen och fick därmed putsa upp mina Copa för ytterligare en premiär, 25 år efter min första seriematch i SMSK borta mot Östadkulle. Då som nu agerade jag inhoppare i den andra halvleken. På Lenavallen 1997 förlorade vi med 1-0 men nu på Nya Bjärkevi gick det bättre. Mina Copa njöt inför storpubliken och lyckades hålla sig framme och peta in bollen i nät ett par gånger. En skön start för alla SMSK-anhängare!

…………..

På tal om derbyt tror jag att Alex Östlind Sverin (son till Holmalunds forna skyttedrottning Linda Östlind) kan bli nästa export från Bjärke. 16 år ung är han redan kreatören på SAIK:s mittfält och spelar både moget och vårdat för sin ålder. Om karaktären och träningsviljan finns där till hundra procent har han snart vuxit ur division 6.

…………..

I förra veckan tippade vi de sista serierna. Därmed finns alla tips att läsa här om du missat något eller några den sista månaden.

Det brukar alltid vara ett par gäng utanför trakten som jag missbedömer helt. I år tycks Borås AIK vara ett sådant då kommentarerna duggade tätt om varför jag inte hade de som ett topplag i Boråssexan. BAIK har tydligen förstärkt rejält och vann också premiären med 3-0. Men jaja, sådana missar hör till när man tippar nio serier på magkänsla.

…………..

Tabellsidan börjar växa in i säsongen. Ni har väl inte missat den?

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar