ANNONS:
ANNONS:

”Ett par spelare till vore bra”

Alingsås FC rustar på inför andra året i Elitettan. Och klubben gör det bra, tycker tränare Lars-Petter Björk.
– Truppen ser riktigt bra ut hittills, säger L-P.

Efter att duon Handfast/Townsend anslöt från Lidköpings FK har Alingsås FC även gjort klart med Alma Öberg från Nittorp och Isabelle Asplund från Qviding. Det betyder totalt sex nya spelare, och truppen innehåller nu 16 utespelare och två målvakter. Plus två långtidsskadade spelare.

– Vi har fått behålla alla vi ville förlänga med och dessutom fått in sex nya spelare. Så jag har inget att klaga på utan klubben har gjort ett bra arbete efter att förra säsongen tog slut, säger L-P Björk, som hintar om att även anfallaren Pernilla Milton förlänger inom kort.

– Hon har inte skrivit på än men när jag pratade med henne sa hon att hon skulle köra på. Sen vore det bra med någon spelare till, men vi ska också ha lite is i magen. Vi kan avvakta tills de allsvenska lagen har satt sina trupper, det kan ju bli spelare över efter det.

De nya spelarna är främst offensivt lagda. Men Björk ser ändå ingen större brist på försvarsspelare.

– Vi har sex försvarsspelare i truppen och flera av dem spelade alla matcher under 2020. Det är givetvis ingen garanti för att slippa skador även i år, så blir det någon mer ny spelare får det givetvis gärna vara en defensiv sådan. Men det sliter mer att spela offensivt och det var framåt vi behövde förstärka, så jag är mycket nöjd med truppen vi har i nuläget.

Lämna en kommentar