ANNONS:
ANNONS:

FC till femman med minsta möjliga marginal

FC Alingsås spelar i division 5 2016. Med detta med minsta möjliga marginal eftersom det blev förlust med 3-2 borta mot Tvärred/Vegby.
– Känns så klart jättekul, säger tränare Andreas Kjellström.

Referatet med Jonas

FC_2

Andreas Kjellström.
Andreas Kjellström.

Före matchen visste man att poäng skulle räcka för avancemang. Men FC Alingsås står nu som gruppsegrare trots förlust med 3-2. Samtliga lag i gruppen stannade på tre poäng, men FC Alingsås har 6-5 i målskillnad vilket slår ut Lödöse/Nygårds 5-4 och Tvärred/Vegbys 3-5.

– Om jag fattat allt rätt så räcker det här resultatet. Men jag har inte fått något bekräftat från förbundet än, säger Kjellström.

I dagens match tog FC ledningen genom Ibis Ramadanovic. Hemmalaget kvitterade före paus men Birkan ramadanovic ordnade ny bortaledning i andra halvlek. Men Tvärred/Vegby kom tillbaka målmässigt och efter att Ahmed Mohammed dragit på sig två gula kort avgjorde också hemmalaget,

– Vi fick försvara oss väldigt mycket i dag. Tycker att Tvärred/Vegby var betydligt bättre än Lödöse/Nygård, berättar Kjellström.

Hur är känslan just nu?

– Riktigt skoj så klart. Jättekul för egen del men jag är också stolt över grabbarna. De har visat att det går att lyckas när man har en målsättning och en struktur att jobba efter. Sen finns det så klart mycket att utveckla, men vi har kommit en bra bit på väg.

– Dessutom tror jag att vi har visar en del alingsåsare att FC inte är något bonkagäng, utan att vi är duktiga fotbollsspelare.

I dagens andra match blev uppdraget för svårt för Annelunds IF. Kronäng vann med 2-1 på Mörlanda Sportcenter vilket betyder att Boråslaget också kniper Annelunds plats i divison 4. Nästa år leds Annelunds IF av Kristoffer Holmén i divison 5.

1 svar på ”FC till femman med minsta möjliga marginal”

  1. Bara att hylla Andreas för det enormt fina jobb han har gjort i FC. Jag hade definitivt inte förväntat mig den supersäsong som laget har presterat och att Andreas fått laget att dra åt samma håll gav FC en möjlighet att nå sin potential. En given vinnare av årets tränare i lokalfotbollen för mig.

    Svara

Lämna en kommentar