ANNONS:
ANNONS:

”Fick en tår i ögat”

Henrik Järåsen är i dag tillbaka med en ny text. Den här gången skriver han om allt från Mjörns chanser i sexan till husbåtar och spotifylistor.

Lasse Stefanz feat. Seriepremiär
Är det vanligt med gubbfrasen ”god fortsättning” även efter Påsk? Hoppas ni har haft det gött i vårsolen i vilket fall som helst!

Med dottern i famnen, som halvsovandes ligger här med en napp påväg ut ur munnen påbörjar jag knåpandet på nästa text. Hon kom för tre veckor sedan, kärnfamiljen klar och volvon är nyservad. Hej! Vad hände där?

Insikterna om vad det innebär att få ett andra barn duggar tätt och för första gången på väldigt länge missar jag träningar regelbundet. Oklart om jag hade blivit uppsatt på Mr Skoglöfs svarta lista men innan rutinerna har satt sig så kör vi skift här hemma i sömnbristens mecka.

På fredag är det äntligen dags! Serieprempa! Division 6 Alingsås är det som gäller i år och våra första motståndare för säsongen är Sjöviks SK. Sjövik hade för övrigt en enda punkt som de ville ta upp på planeringsmötet mellan klubbarna inför säsongen. Nämligen att bortamatchen mot Mjörn lades på en lördag för de skulle åka husbåt över Mjörn till matchen och ha lagfest på vägen hem. Haha, kungar! Fick en tår i ögat när jag hörde det första gången.

I Mjörn har vi i år sett en stor tillströmning av nya spelare. I rena påskrifter låg vi ett tag närmare tjugo namn vilket ju är helt sjukt. Konkurrensen i år är helt annorlunda jämfört med mina tidigare två säsonger. Vi har en större kärna som tränar regelbundet vilket också ger bättre träningar och mer fart!

Vi har fått in några viktiga spelartyper också! En som jag upplever har betytt väldigt mycket för klimatet på träningarna är Sebastian Sundberg. En terrier som har lite Roy Keane i sig. Smäller på mot allt och alla och ser till att det inte duger att lalla runt. Det är en oerhört viktig spelartyp att ha i ett lag oavsett serie. Tror att han hade varit lösningen på Man Uniteds kris. Sundberg alltså.

Jag har hört från lite olika håll att vi skulle vara favoriter till serieseger. Om jag håller med? Nej. Det finns enligt mig inte ett skit att tjäna på att gå ut med en sådan målsättning inför en säsong. Egen målsättning inom truppen är något helt annat. Vi har en bra trupp om alla är med och visade redan ifjol att vi kunde störa alla lag i serien då vi tog 11 av 18 möjliga poäng av topp tre. Jag går alltid in med målsättningen att vinna matcherna. Har vi tillräckligt många i truppen med samma inställning och engagemang så kommer det gå bra.

Sen är det ju det här med derbyn. Vi har vår egen E20-uppgörelse där Hemsjö är vår stora antagonist. Det är enligt vissa inte lika hett som det en gång var eftersom ”det var bättre förr” (citat taget från tre av varandra oberoende och numer pensionerade spelare). Ifjol hade Hemsjö en tveksam säsong men lyckades ändå ställa till det för oss på hösten. Derbyn fungerar precis så, trots att det kanske skiljer mycket lagen emellan i tabellen så märks det inte alls på planen i derbymatcher.

På ”träningslägret” i Danmark för två veckor sedan röstades det om årets pepplåtar inför match och playlisten får väl knappt godkänt. Jag har enligt alla sjukt dålig musiksmak och det står jag för. Här kommer därför en topp fem lista. Järis matchdayplaylist, ute på Spotify nu!

1. Stand up for rock n roll – Airbourne
2. Brimful of asha (Norman Cook remix) – Cornershop
3. Centerfield (Live 1997) – John Fogerty
4. Free like a flying demon – E-type
5. Om jag stannar hos dig – Lasse Stefanz
Bubblare: Zhonti Feat. NN – Beka – ЗЫН ЗЫН

Om två dagar är det seriepremiär, sa jag det? PREMIÄR! Vi hörs, längt längt!

FAKTA HENRIK JÄRÅSEN
Födelseår: 1988.
Familj: Fästmö, en son, en dotter.
Bor: Western Ängabo.
Klubbar i karriären: Lysviks IF, IK Östria Lambohov, Rinns AIK, Torsby IF, Tallboda IF, Stigtomta IF, SK Mjörn.
Lokal favoritklubb: Mjörn.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Subjektivt: Destruktiv mittback i SK Mjörn. Objektivt: Näst bäst i Mjörn 2018 enligt spelartruppen. Olle Hedlund är kung!

Lämna en kommentar