ANNONS:
ANNONS:

"Finns det tillräcklig offensiv skicklighet"

2015. Vad kan vi förvänta oss? Vad kan vi hoppas på?
Lokalfotboll.se/0322 spekulerar lättsamt i tre delar kring hur det kommande året skulle kunna te sig i den lokala fotbollen.

2015_del 3

Tre lag i fyran och två lag i trean. Det är så toppen ser ut i den lokala fotbollen på herrsidan.  I division 4 tror jag att det är Gerdskens tur att slå sig in på topp tre. Oavsett om Kristofer Profozics knä håller för spel eller inte känns truppen både bredare och bättre än förra året. Topp tre ska det räcka till och då blir det som sämst kval mot division 3 för Niklas Anderssons gäng.

Jag tror även att Alingsås IF kommer att vara med och kriga om en plats på topp tre. Visserligen har grönvitt tappat en del spelare, men det finns ändå en centrallinje som kan räcka väldigt långt i division 4. Med en bra start och lite mer flyt än 2014 kan det bli jackpott med två Alingsåslag i topp framåt hösten.

Annelund gjorde en riktigt bra säsong 2014, och frågan är om laget kan upprepa den bedriften en gång till. På den frågan skulle jag vilja svara med ett bestämt… kanske. Å ena sidan ska de inte behöva bli inblandat i den absoluta bottenstriden, men å andra sidan krävs en riktig fullträff för att det ska bli lika bra som förra året. Med andra ord är det mest logiska en mittenplacering för gänget på Mörlanda Sportcenter.

I trean tror jag att Vårgårda IK är moget att ta nästa steg. Känslan är att klubben bara behövde ett år på sig för att etablera sig på den här nivån och nu är redo att vara med och utmana i toppen. Jämnheten och organisationen finns på plats, det som återstår att se är hur långt spetskompetensen räcker. Finns det tillräckligt med offensiv skicklighet för att avgöra så pass många matcher som krävs för topp tre?

Holmalund tror jag kan bli en relativt pigg nykomling. I stort sett hela laget har spelat i trean eller ännu högre tidigare så spelarna vet mycket väl vad det här handlar om. Laget känns också mycket mer homogent är det som ramlade ur division 3 2013, så jag är ganska övertygad om att HIF hänger kvar. Kan Dejvid Hasan sedan översätta sina 30 mål i fyran till hälften i trean, ja då kan det bli ännu bättre än en mittenplacering.

 

Spekulationer i punktform…

Andreas Glännbro gör 22 mål och skjuter Alingsås IF till en andraplats i fyran.

– I samma serie går Gerdskens BK obesegrat fram till omgång 14, då AIF vinner på Mjörnvallen. Men gulsvart har ändå ett behagligt avstånd bakåt och firar avancemang efter näst sista matchen.

David Lager blir det naturliga navet på VIK:s mittfält och leder laget till tre raka segrar i seriestarten.

Annelund gör återigen en bra säsong. Förlorar endast en hemmamatch på hela året, vilket bäddar för en klart godkänd sjätteplats.

Anton Stenseke tar tillbaka rollen som Holmalunds stora anfallsstjärna. Gör 16 mål mot Dejvid Hasans 7. 

Annelunds Stefan Sjöberg lägger upp skorna på hyllan efter sista höstmatchen, där han får avsluta som anfallare och tvåmålsskytt. 

Elvir Ramadani blir ett ruskigt tillskott för GBK och bidrar med mängder av mål och assist.

Vårgårda tappar lite under hösten och blir till slut fyra i division 3. Efter säsongen lämnar Peo Häggström som tränare, och David Lager värvas av Norrby i division 1.

Holmalund avslutar säsongen strålande och avancerar till en femte plats. Teddy Lucic skriver nytt kontrakt av bara farten och leder HIF även över 2016.

Lämna en kommentar