ANNONS:
ANNONS:

Flygande start för AIF

Alingsås IF tog tre poäng när man besegrade Kinna med klara 3-0 i premiären.
– Det var väldigt stabilt, säger tränare Per Krantz.

Referatet med Jonas

AIF ock Kinna var etta och tvåa när vi på lokalfotboll.se/0322 tippade södra fyran. Men när lagen drabbade samman i dag var det inte särskilt jämnt, utan grönvitt var klassen bättre.

– Defensiven var riktigt bra, och det var nästan det som gladde mest. Framåt vet vi att vi är bra, det var vi redan i fjol. Men i år vill vi ha mer stabilitet och det hade vi verkligen i dag. Med en bra offensiv vinner man matcher men med en bra defensiv vinner man serier, säger Per Krantz, som valde att satsa på Christian Wieweg bredvid Anderas Glännbro i mittlåset.

– CW har sagt att han ska köra fullt ut och han och Andreas gjorde det bra i dag. Det gjorde också att vi flyttade ut Felix (Hjertqvist Jonsson) som högerback så vi får lite fler alternativ.

Just Hjertqvist Jonsson slog inlägget som Rickard Hedberg gjorde 1-0 på. Efter paus ökade försäsongens målkung Andreas Johansson på till 2-0 och innan slutsignalen spikade debutanten Axel Heljegård siffrorna till 3-0.

– Axel är robust och rejäl i sitt spel och hade ett ytterligare ett mål inne som dömdes bort för offside. Han gjorde det bra och det var så klart en skön debut för honom, säger Per Krantz, som inte vill framhålla någon över mängden.

– Det var kollektivet i dag och det är precis så man vill ha det i en premiär.

Lämna en kommentar