ANNONS:
ANNONS:

Fokus på mellersta trean och AFC

Upplösningen i trean får störst uppmärksamhet nu när vi summerar den gångna fotbollshelgen med med Bredsida.

Derbyt var trots 0-0-resultatet en ganska sevärd match. Visserligen i första hand för den stora dramatiken, men också för den stora mängd målchanser som båda lagen skapade. Chris Balkerud var mannen som fick AIF:s två bästa möjligheter, och vid framför allt den andra var jag beredd att anteckna 0-1. Men Christoffer Ängberg fläkte sig och styrde bollen till hörna, och med den paraden var nog Ängberg det närmsta en matchvinnare vi kom i 0-0-matchen.

Så klart oerhört tungt för AIF att ramla ur på det här sättet. De tar poäng i de fyra sista matcherna, men är ändå en pinne från kvalplatsen. Dippen i mitten av säsongen blev helt enkelt för lång, och i förlängningen var det där kontraktet förlorades. Nu tror jag Per Krantz slutar som tränare på Mjörnvallen och att det blir en ny röst som tar över huvudansvaret i division 4.

För Holmalunds del väntar nu en fyrlagsgrupp där endast vinnaren spelar i division 3 2018. Det handlar om Främmestads IK, Waggeryds IK och IFK Hjo. Holmalund inleder borta mot Främmestad på lördag för att sedan spela två raka hemmamatcher. Noteras ska att de tre bästa tvåorna i de tolv grupperna också får en plats i division 3.

Anton Stenseke spelar enligt egen utsago inte i kvalet och Felix Martinsson lär väl ha en avstängning att vänta. Det gör att kontraktet är långt ifrån klart, men historiskt sett brukar division 3-lagen ha en annan tyngd och stabilitet än de som kommer från fyran. Men allt kan hända – det visade i GBK i motsvarande kval i fjol.

…………….

Gerdsken hade en stor portion tur när Tidaholm torskade med 1-0 hemma mot redan degraderade Ulricehamn. Gulsvarts egen prestation var inte mycket att skryta med när Falköping vann med 4-0 på Alströmervallen, men en kvalplats mot tvåan blir det lika fullt. Nu väntar AFK Linköping och Älvsborgs FF i en trelagsgrupp för GBK. Spontant ger jag inte GBK stora chanser att vinna den gruppen med den form de visat upp på sistone, men vi får lov att återkomma till det senare i veckan.

…………….

Holmalund spelade 0-0 hemma mot Umeå i lördags. HIF har nu gjort ett mål på de fyra senaste matcherna, och det håller så klart inte om man vill vinna fotbollsmatcher. Men försvarsspelet och Moa Edrud mellan stolparna gör dock att känslan är att det ska bli nytt kontrakt. Men det är fortsatt bara två poäng ner till strecket.

…………….

Annars var ju lanseringen av Alingsås Football Club lördagens stora händelse. Joakim Larsson var nöjd med dagen och såg nu fram mot det fortsatta arbetet. Närmast ska Larsson och hans gäng ut och marknadsföra varumärket i jakten på sponsorer.

– Nu är det upp till bevis för de företag som sa att vi skulle komma tillbaka när vi har en egen elitklubb, som Larsson valde att uttrycka det hela på.

Känns för övrigt klockrent att AFC ska spela sina matcher på Mjörnvallen. Trots att jag är allergisk mot löparbanor är Mjörnvallen den solklart bästa anläggning för fotboll inom stadsgränsen. Tillbyggda omklädningsrum och två nya träningsplaner kommer inte göra helhetsintrycket sämre.

Styrelsen är tillsatt, så nästa steg i organisationen torde vara en tränartrojka. Enligt Joakim Larsson är Jerry Carlsson ett alternativ som finns med i tankarna. Ett annat som dök upp i mitt huvud är Jessica Julin. Om hon bor i kvar i Alingsås och är sugen på fotboll igen, vill säga.

…………….

Östadkulle spelade 2-2 mot JK10 i sin första kvalmatch mot trean. Enligt uppgift blev det irriterat i slutet av matchen när ÖSK hade en 3-2-boll inne, men domarsignalen ljöd precis i samma sekund och målet till slut blev bortdömt. Tre poäng hade så klart varit bättre, men en pinne gör att det lever inför fortsättningen av gruppen som också innehåller Toarpsalliansen.

…………….

Sjömarken avgjorde serien i torsdags och Frisco och HIF Akademi fick finna sig i att spela betydelselösa matcher i helgen. Det hindrade dock inte Alexandra Schwartz från att smälla in fyra bollar när Frisco vann med hela 12-3.

…………….

Efter seger i sista matchen står det klart att SMSK till slut slutade snäppet före Långared i Trollhättesexan. Om den Bjärkekampen pågått någon annanstans än hos mig vet jag inte, men nu är den i alla fall över.

…………….

Varasexan satte punkt med två derbyn. Södra Härene avslutade en mycket fins höst med att köra över Spark med hela 5-0 medan ÖSK och Mjörn delade på poängen. Frisco/Hudene fick pisk av Emtunga, och det stannade på tre inspelade poäng för den nykomponerade konstellationen.

…………….

Martin Broberg har hoppat in några matcher för ÖSK under hösten. I lördags blev veteranen också målskytt när seriespelet avslutades. Imponerande att resa sig ur dvalan och ta vid där han slutade för några år sedan. Frågan som väcks hos mig: Följer Martin Broberg med upp i division 5?

…………….

Vårgårda IK torskade med 4-0 hemma mot Nordvärmland. Nu saknades visserligen många tongivande spelare, men det tycker jag inte helt försvarar det resultatet. Jag trodde att om det finns något tränarpar som skulle kunna motivera sina spelare till för tabellen betydelselösa matcher var det Peo Häggström och Stefan Strind. Men just nu tycks det inte gå något vidare på den fronten.

…………….

Just VIK är tillsammans med Holmalunds damer, HIF Akademi och Frisco de lag som har seriematcher kvar den här säsongen. I övrigt spelar Annelund, Östadkulle, Holmalund och Gerdsken vidare i form av kvalspel. Annelunds kvalmotståndare blir troligen klart innan den här måndagen är över.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar