ANNONS:
ANNONS:

”Föreningens framtid i egna händer”

I dag är det återigen dags för ett gästinlägg från Jenny Holm. Och det är bråda dagar för henne då hon är både sportchef i Holmalund dam och tränare för klubbens akademilag.

Att ta på sig ett stort ansvar i en ny roll är obekvämt och lite läskigt, eller väldigt läskigt faktiskt. Holmalund Dams framtid ligger i dina händer och det är upp till dig hur framtiden skall utvecklas. Men det är också spännande, utmanande och väldigt utvecklande – du har världens möjlighet att skapa möjligheter för dem och göra något storväckande av det för alla kvinnliga fotbollsspelares skull, speciellt runt omkring Alingsåstrakten.

Den 15:e november tillsattes en ny damsektion för Holmalund Dams räkning, varav jag blev en av de sex som ingick där. Jag skulle tillsammans med Jesper Mårtensson bilda ett sportchefsteam, där Jesper som sportchef och jag som vice sportchef skulle sköta om sportdelen: alltifrån spelar- och tränarrekrytering till planbokning samt ordna med träningsmatcher till alla våra lag. Vi har jobbat stenhårt tillsammans, lagt ner hundratals timmar i möten, telefonsamtal och hårt arbete för att skapa något bra inför 2017, och jag tror minsann att vi har lyckats. I alla fall någorlunda, utifrån de förutsättningar som har givits.

Holmalunds Dam kommer 2018 vara en egen förening, någonstans i Alingsås. 2017 blir ett år där vi kanske inte lever upp till allt vi vill och hade önskat men där vi får ett bra avstampsår för att 2018 bygga vidare på vår nya elitförening. Vi har som vision och mål att bli hela Alingsås stolthet, där vi kan leda utvecklingen av flick- och damfotboll med ett A-lag i Damallsvenskan 2020. Det är en hög målsättning som är rätt häftig och tuff att våga sätta men en målsättning som vi tror på. Det kräver dock väldigt hårt arbete, från samtliga som vill vara med: spelare, tränare, damsektionen, föräldrar, supporters, företag med flera.

När jag gick in i rollen som vice sportchef insåg jag nog inte hur mycket jobb det skulle bli. Det var minst något telefonsamtal per dag från media, andra föreningar, spelare eller föräldrar. Det var ett flertal mail per dag från bland annat EFD, Västergötlands Fotbollförbund, föreningar och damsektionen. Möten varje vecka, gärna två eller fler. En väldigt begränsad ekonomi, som förändrats ett antal gånger, som också höll oss tillbaka mycket i vad vi kunde göra. Men trots det så har jag och Jesper tillsammans lyckats få ihop några riktigt bra värvningar, samt fått stommen att stanna. Talanger behöver vi inte inte ens se över att försöka värva, det har vi gott om själva i föreningen. Och vi tror att vi blir attraktiva för yngre som har ambition och vilja att spela högre att själva naturligt välja att spela i rött. Vi har tillsammans, trots en tuff och ganska motig period, fått ett konkurrenskraftigt lag i Elitettan och ett riktigt bra Akademilag. Vi har tillsammans skapat bra ledarstaber kring lagen, där vi till och med har fått en Damallsvensk tränare till Akademilaget. Detta är en stabil grund som skapar bra förutsättningar för alla kvinnliga fotbollsspelare med ambitioner att utvecklas, på rätt ställe i rätt takt, för att kunna ta nästa kliv.

Nu är grunden lagd och nu återstår det att upprätthålla den sportsliga delen, så allt fungerar. Tyvärr blir det utan Jesper vid min sida, då han har lämnat posten som sportchef, och snart kommer även mitt fokus landa nästintill helt på Akademin och mitt tränarskap. Arbetet som kvarstår är fortfarande mycket, då vi 2018 vill skapa rätt förutsättningar för Flick- och Damfotbollen i en ny elitsatsande förening. Vi vill tillsammans med andra föreningar, företag och människor skapa och bli ”Hela Alingsås Stolthet”. Vill du vara med, i en större eller mindre roll, och få chansen att skapa något stort, något slagkraftigt och häftigt så tveka inte på det. Jag lovar – trots att det är ett tufft arbete som kvarstår så är det också en helt underbar resa att få vara med på!

Det är rätt läskigt, men också häftigt, att ha föreningen i ens egna händer. Men, aldrig är man helt ensam – våra händer är sammanflätande och vi hjälps åt och jobbar ihop. Tillsammans är vi starka!

FAKTA JENNY HOLM
Födelseår: 1992.
Familj: Mina två missar här omkring, men i Sala/Stockholm: mor, far, lillebror och storasyster med familj.
Bor: Mölndal för tillfället.
Klubbar i karriären: Fjärdhundra SK (moderklubb), Fanna BK, RIK/MIK, Djurgårdens DFF, Hammarby DFF, Jitex BK, Holmalunds IF.
Lokal favoritklubb: Holmalunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: TF sportchef för Holmalunds IF Dam och tränare för HIF Akademi.

Lämna en kommentar