ANNONS:
ANNONS:

Förlust mot storlaget

Vi kör igång en ny vecka med en Bredsida.

Alingsås IF räckte inte alls till mot det allsvenska topplaget Linköping. Det var väl kanske inte heller väntat, även om det så klart fann förhoppningar om trevligare siffror än 0-7 på tavlan efter 90 minuter på Gerdskenvallen.

På lördag är det dags igen när Rosengård gästar Alingsås så i veckan är det bara att slicka såren och få tuppkammen att resa sig inför den matchen.

……….

I helgen spelades det derby mellan Alingsås KIK och Frisco. Där var det en comebackande anfallare som stal showen och gjorde båda ,ålen när Frisco visade att det skiljer en division mellan lagen. Annelie Carli blir förstår oerhört viktig för Frisco med sitt driv, sitt slit och sin näsa för mål. Det visade hon direkt nu när hon var tillbaka i laget.

……….

Holmalund spelade mot Vara SK i en sväng match. Albin Bohlin var på målhumör och gjorde ett hattrick för Holmalund – men Vara gjorde totalt fyra baljor och vann med 4-3.

Bohlin är för övrigt en spelare som jag tror kan växa ut till en nyckelspelare för Holmalund. Från att vara hyfsat stabil i trean är fyran en nivå där han kan ta mer plats och leverera på ett annat sätt.

……….

AIF tog emot Skene i en målrik historia. Tror ingen grönvit är nöjd med att släppa in fyra baljor en månad före seriepremiären, men att göra sju framåt är det svårt att klaga på. Inhoppande Gustav Johansson blev tungan på vågen med två sena mål när AIF avgjorde det hela.

Matchinledningen tillhörde annars ynglingen Noah Lundstedt som gjorde två mål när han fick chansen från start i anfallet.

……….

Vårgårda IK fortsätter att imponera resultatmässigt på försäsongen. Nu blev det seger borta mot IFK Tidaholm med 2-0 efter att Richard Wartmark och Lucas Fondin gjort var sitt mål.

……….

Södra Härene och Alingsås City drabbade samman i fredags. Där trodde jag stenhårt på bortalaget och även om det blev CIty-seger så stretade Hära emot ganska väl. Till slut avgjorde ”stjärnorna” Oliver Östlind och Fronken Johansson med två mål vardera när City vann med 5-2.

……….

Sollebrunn var snäppet vassare än Töllsjö och vann med 3-0 hemma på Nya Bjärkevi. Elias Östlind öppnade målskytter strax efter paus och sedan rullade det på med ytterligare två baljor innan slutsignalen.

……….

Herrljunga premiärspelade borta mot Syrianska Lidköping och fick där stryk med klara 4-1. Tobias Holmén tröstmålade för HSK den här gången.

……….

Spark tog sin första seger i seniorsammanhang på flera år när det blev 3-2 hemma mot Sjövik. Gustav Gustavsson blev matchvinnare i slutet och därmed är Spark obesegrat efter tre matcher under 2023.

……….

Mjörn har presentat ett par nya spelare på senare tid. Det hjälpte dock inte för att få ihop lag till lördagens möte med Stora Mellby utan matchen spelas istället nu på onsdag.

……….

Södra Härenes damer var i Södermanland och spelade kval till högsta serien i futsal. Det blev en rysare mot New Hill där Höra tog ledningen med 1-0 genom Marina Estulf. Men sörmlänningarna kvitterade och vann sedan på straffarna efter att det varit oavgjort efter både full tid och förlängning.

Snöpligt slut för Hära – men Vårgårdagänget ska ändå var mer än nöjd med sin prestation i vinter.

……….

Till helgen börjar DM:s gruppspel. Det betyder att lagen i de lägre divisionerna ska igång med tävlingsmatcher på bred front. Ni vet väl att ni kan se spelschema och tabeller här?

……….

Efter Londonresa och rejäl förkylning på äldsta grabben har det inte blivit någon egen fotbollsträning för mig på ett par veckor. Halva syftet med träningen är nämligen att agera chaufför till grabben så ska inte han träna halveras chanserna att jag tar mig dit. I kväll får dagsformen avgöra om mina Copa får ett pass igen eller om det blir löparskorna som tar jobbet den här måndagen.

……….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar