ANNONS:
ANNONS:

Första premiärveckan är här

Vi inleder den här premiärveckan med en liten Bredsida.

Alingsås IF genrepade borta mot seriekollegan Lidköpings FK. Trots att AIF där fick hjälp av en tidig utvisning på hemmalaget var det nog väldigt skönt att få med sig ett bra resultat hem till Alingsås. Ina Österlind blev tvåmålsskytt i 3-0-segern, och nu återstår endast en DM-match mot Vinninga innan  Gamla Upsala SK väntar på bortaplan i premiären mot slutet av veckan. Mer uppsnack inför den matchen kommer om ett par dagar när vi släpper tipset av Elitettan.

………….

Vårgårda IK mötte division 2-laget Herrstad och lyckades där få med sig ett kryss. Akram Abdisalam hoppade in i matchen och kvitterade i den andra halvleken. Återigen ett fint kvitto på att VIK är på riktigt den här säsongen.

………….

Alingsås IF mötte även de division 2-motstånd. Men borta mot IFK Skövde var AIF numret mindre och förlorade med 3-0. Noterbart är att tränare Niklas Klingberg var uppsatt på bänken, men jag tror endast att ett par sena återbud var anledningen till den manövern.

………….

Holmalund mötte seriekollegan Trollhättans BoIS och förlorade där med 2-1. Omid Mohammadi blev målskytt – men känslan är att HIF fortfarande är väldigt svårbedömt inför årets säsong.

………….

Enya Larsson var Friscos stora spelare i mötet med Tollered. Tre baljor från Larsson när Frisco vann med klara 4-0.

………….

Alingsås KIK räckte inte alls till mot Trollhättans BoIS i lördags utan föll med hela 5-0 hemma på Noltorpsvallen. Något oväntade siffror.

………….

Derbyt mellan Annelund och VIK slutade med en bortaseger mot Mörlanda Sportcenter. Efter paus gjorde VIK två mål och vann med 2-0 mot nystartade AIF.

………….

Från lägre divisioner lirade Stora Mellby 0-0 mot Arentorp/Helås medan Herrljunga SK torskade med 6-2 borta mot Trollhättan Syrianska. Södra Härenes match gick i stöpet efter att motståndet Gånghester/Målsryd kastat in handduken.

Spark spelade 3-3 mot VIK U19 efter att Oliver Gussmo kvitterade för de lilagula i slutet av matchen medan Hemsjö torskade med 4-1 mot Tollered.

………….

Sollebrunns herrar tillbringade veckan i Spanien på träningsläger. Där blev det seger mot skånska Ljungbyhed med 2-0. På tal om läger så drar mitt SMSK till Tyskland om ett par veckor, men det blir utan mitt deltagande.

Deltog gjorde jag däremot i lördagens 0-0-match, men den insatsen var inte så mycket att skriva hem om. Dock premiär för mina nya Copa, och som väntat satt de som gjutna utan ett uns av skoskav efter matchen.

………….

I morgon tisdag är det stor DM-dag när slutspelet rullar igång. Lokalt finns det denna buffé av matcher att välja mellan:

Tisdag

Vinninga – Alingsås IF (dam)

Alingsås KIK – Lödöse/Nygård

Töllsjö – Gerdsken

Herrljunga – Trollhättans FK

Stora Mellby – IFK Tidaholm

Gånghester/Målsryd – Vårgårda IK

Onsdag

Sils IF – Alingsås IF (herr)

Alingsås City – Göta

………….

Hårda bud för mig och mina kompisar i morgon med andra ord när division 3-laget IFK Tidaholm gästar. Men det är ju tjusningen med den här typen av turnering.

………….

Johanna Ekelund lämnar det nedlagda SAIK/Långared för spel i Wargön. Ett hyfsat naturligt steg att ta då Ekelund tidigare i karriären testat i Vänersborg och tillhört de tongivande spelare på Nya Bjärkevi i ett antal år.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar