ANNONS:
ANNONS:

Första riktiga helgen

Nu brakar även de sista lokala serierna igång. Det betyder att det finns många matcher att välja mellan när man spikar ihop Helgens hetaste.

Gerdskens BK – Ahlafors
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Tidigt toppmöte där GBK – i kraft av hemmaplan och två raka segrar – måste gälla som favorit. Men som vanligt krävs det en gedigen insats för att inte tappa poäng, men gulsvart har visat att skärpan är den rätta i de första två matcherna. Tror på tredje raka.
Tips: 3-1.

Alingsås IF – Främmestad
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Intressant nykomlingmöte där viktiga poäng ska fördelas. AIF behöver få med sig en trea efter två inledande kryss och här har man en bra chans. Kan man hålla koll på Emil Olesen och stå emot FIK:s kollektiva tyngd ska det kunna bli grönvitt jubel.
Tips: 3-2.

Holmalunds IF – Ödsmål
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: HIF har visat strålande form och hemma mot nykomlingen Ödsmål tror jag att framgången fortsätter. Många har levererat framåt och just den bredden talar för tredje raka segern.
Tips: 4-2.

IFK Åmål – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Oj, vilket viktigt bottenmöte. Åmål har tre raka torsk när man tar sig an enpoängaren VIK på hemmaplan. Det är dalslänningarnas stora chans att komma in i serien medan VIK måste vinna för att visa att man är ett lag som ska undvika bottenstriden. Jag hoppas på ett trendbrott, men VIK har inte visat sig vara ett lag att lita på så här långt så det är ingen solklar tvåa på kupongen.
Tips: 1-2.

IK Frisco – Lödöse/Nygård
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Här tror jag på en match med mycket kamp där uddamålet avgör åt något håll. LNIK är obesegrat, men jag tror det finns klar segerchans för Frisco här. Kanske dags för Annelie Carli att avgöra det här?
Tips: 1-0.

Alingsås KIK – Södra Ving/Timmele
Serie: Division 3 södra.
Kommentar: Tvåan mot ettan i mitt serietips, och efter att KIK svikit i premiären blir detta en viktig match för att komma in i både säsongen och tabellen. Men jag tror på tufft motstånd, och även fast KIK lär höja sin prestation tror jag inte det räcker till seger. Men kanske ett kryss och en första blåvit poäng.
Tips: 2-2.

Tvärred/Vegby – Annelunds IF
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Ska bli kul att se hur Annelund hanterar den här matchen efter lekstugan i premiären. Här blir det säkerligen tuffare motstånd – särskilt om Emir Bajrami kommer till spel i hemmalaget. Men AIF ska ha bra chans ändå, åtminstone till en pinne.
Tips: 3-3.

Stora Mellby – EFFK
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Efter ett bra genrep mot ÖSK är SMSK favorit här, trots att EFFK absolut är ett lag för övre halvan. Bredden i Bjärkelaget är stor och det behövs en premiärseger för att förhoppningen om topp två ska få leva vidare med samma entusiasm.
Tips: 3-1.

Lämna en kommentar