ANNONS:
ANNONS:

Första semesterveckan inledd

Vi kör igång veckan med en liten summerande Bredsida.

Alingsås IF var nära en ny seger i den tuffa bortamatchen mot Mallbacken. Men det hela slutade mållöst vilket gör att AIK nu har gjort ett litet ryck i mitten av tabellen. Som tur var kryssade även jagande Trelleborg och Umeå i sina matcher och AIF behåller därmed andraplatsen. Nu väntar just Umeå i sista matchen innan ledigheten, så en seger där skulle ju så klart sitta väldigt bra.

……………..

Frisco gav det ett rejält försök. Men serieledaren Elfsborg blev till slut för svår och lyckades trycka in matchens enda mål på Katebovallen. 0-1 svider ju alltid att få emot sig, särskilt när man försvarat och krigat mot ett bra motstånd matchen igenom.

……………..

Alingsås KIK däremot behöll sitt flyt över sista våromgången. Seger med 4-1 mot Toarpsalliansen gav tre nya poäng och KIK är nu obesegrat och serieledare under sommaruppehållet. En fin känsla.

……………..

I herrfyran fick vi en riktigt fin helg. Andy Selimi var den gulsvarta mannen för dagen när GBK körde över Torestorp/Älekulla med 5-1. Fyra baljor från Selimis fötter och med det såg han till att GBK återtog serieledningen.

Holmalund gjorde å sin sida en stark prestation när det blev seger med 4-2 borta mot Trollhättans BoIS. Alfred Nilsson två rödvita fullträffar, och HIF smyger med i jakten på den absoluta topplaceringarna.

……………..

Derbyt mellan Herrljunga och Annelund blev aldrig någon större match. HSK var klassen bättre helt enkelt och vann till slut med klara 3-0. Jalmar Sandberg, Alex Alm och Alex Andersson målade när HSK tog ett kliv upp mot mitten av tabellen. Annelund däremot kvar under strecket efter en tung vårsäsong.

……………..

Förlorar man mot Rävlanda med 4-1 blir man nog inget topplag i femman. Det hände Mjörn i helgen som därmed får fortsätta kriga för att hålla de nedre strecken ifrån sig.

……………..

Alingsås City och Fronken Johansson är i fin form för tillfället. Fyra nya baljor av Fronken i helgen när Hol/Säven besegrades med stora siffror.

På tal om stora siffror fick Långared pisk av Sandhult med hemska 11-0.

Förlust blev det även för Östadkulle som torskade med 1-0 mot tabelltrean Borås GIF. En pinne knep däremot Hemsjö efter 2-2 borta mot Borgstena.

Spark gjorde ett tappert försök mot Sparsör men tabelltvåan var vassare i de båda straffområdena och vann till slut med 3-1. Det blir nog race ända in melann City och Sparsör i Alingsåssexan.

……………..

För egen del var det matcher både måndag och torsdag förra veckan. Det hela inleddes med ett hett grannderby mellan SMSK och SAIK som var en ganska jämn tillställning. Vår comebackande Lucas Persson var snubblande när att bli hjälte med två mål men Sollebrunns Sebastian Sannestål stötte in en hörna till 2-2 i matchens döende sekunder. Riktigt surt att för andra året i rad tappa segern i slutsekunderna av Bjärkederbyt på Brynet.

Men starkt av SMSK att stå upp mot obesegrade och – med lokala ögon sett – stjärnspäckade grannen, även om nog Bosna var det lag som jublade mest över det oavgjorda resultatet. Av bara farten besegrade vi sedan Främmestad med 5-0 i torsdags i en stabil men inte alltför välspelad historia.

Södra Härenes match ställdes in då Upphärad hade det struligt med att få ihop lag. Däremot kom Frisco till spel och det blev – som väntat numera – en ny seger när Åsaka slogs tillbaka med klara siffror.

……………..

Tabellsidan är fin så här års.

……………

I dag är det min första semestervecka. Gästskribenterna håller lågan uppe varje onsdag hela sommaren och min inställning är att jag också ska dyka upp med någon text emellanåt. Återhämtning ska dock inte underskattas så några löften om sommarläsning lämnas inte. Möjligen kan min energi i sommar också påverkas av det inplanerade läkarbesöket på fredag, då första halvårsdomen efter vinterns canceräventyr kommer.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar