ANNONS:
ANNONS:

Försvarsklippan lämnar Holmalund

Lina Persson har varit en av Holmalunds mest pålitliga spelare den senaste åren. Men nu har hon tagit ett break från fotbollen.
– Jag är rätt säker på att jag inte kommer spela i Holmalund i år, säger 25-åringen.

Motivationen började tryta redan under förra säsongen för den resolute mittbacken.

– Kände det till och från hela hösten, men jag valde att köra på även efter seriespelet fram till juluppehållet. Men sen har jag inte varit med något efter det, säger Lina Persson, som lämnade ett ganska sent besked till Michael Rosén.

– Jag ville vänta och se i fall motivationen skulle komma tillbaka, men det gjorde den inte. Han blev väl inte så glad över beskedet, men jag sa till honom att det är ingen idé att en halvmotiverad Lina som springer runt i division 1. Det är inte bra för varken mig eller laget.

Även om uppehållet kan betraktas som tillfälligt, låter Lina övertygande när hon berättar om hur hon ser på 2015.

– Jag tror inte att jag kommer att spela i Holmalund i år. Så känns det nu.

Kan det vara aktuellt med andra klubbar?

– Det vet jag inte. Dyker det upp något intressant så kanske, men det är inget jag tänkt så mycket på.

Michael Rosén beklagar givetvis Lina Perssons beslut.

– Kom lite som en blixt från klar himmel, och det blir så klart ett jätteavbräck för oss. Nu gäller det att hitta en ny mittback som kan komplettera Sara Svensson och där har vi stor utmaning framför oss. Katti hade ju fixat det galant men nu är det ju som det är med hennes knä. Nu kan namn som Ronia Gustafsson och Alexandra Schwartz bli aktuella, men vi får se längre fram hur vi löser det.

Lämna en kommentar