ANNONS:
ANNONS:

Fria byten även för våra bästa lag

På fredagen klubbades ett beslut som påverkar division 2 och 3 på herrsidan samt division 1 på damsidan. Nästa säsong blir det nämligen fria byten även i de högre serierna.

Regeländringen klubbades igenom på Svenska Fotbollsförbundets representantskapsmötet på fredagen. Från och med 2018 är det alltså så att en spelare får bytas ut och in helt fritt även i division 2 och 3 på herrsidan och i division 1 på damsidan.

– Om det är för att fler unga spelare ska få chansen tycker jag att syftet är bra. Sen får vi hoppas att det är genomtänkt så att effekten blir rätt, säger Gerdskens tränare Lars-Petter Björk, som inte tror att det blir särskilt mycket tjuv- och rackarspel för att utnyttja systemet.

– Lite kan det säkert bli i början. Men tittar man på de lägre divisionerna är det väl inte särskilt många lag som utnyttjar systemet som finns där.

Jenny Holm, tränare i Alingsås FC, är klart mer negativ till den här ändringen.

– Tycker det är helknasigt. I division 1 tycker jag att man ska förbereda sig för Elitettan och detta ser jag snarare som ett steg tillbaka i den utvecklingen, säger Holm.

Lämna en kommentar