ANNONS:
ANNONS:

Frimånaden är över

Amatörernas tid är över. Efter den årliga frimånaden är den största etappen av de lokala lagens kapprustning klar.

Mellan den 15:e november och den 15:e december står det alla amatörspelare helt fritt att byta klubb, det känner ni till sedan tidigare. Nu är ännu en frimånad över, och jag måste säga att det varit en förhållandevis händelsefattig upplaga.

Säven/Hol som var det kanske mest aktiva laget i fjol har suttit lugnt i båten. Tränare Hindström blev klar tidigt, men efter det har inte ett enda nyförvärv presenterats. Istället är det Östadkulle som varit mest attraktivt och förstärkt med flera namn inför återkomsten i division 5.

Frimånadens förlorare har BK Spark varit. De lilagula – som tillsammans med Säven/Hol var mest attraktivt förra vintern – har utarmats på nyckelspelare och dessutom finns det i nuläget ingen tränare efter att Samuel Thorell lämnat för Gerdsken. En illavarslande spiral som vi hoppas att Spark tar sig ur ganska snart.

Att det saknas tränare är ofta ett gissel när det ska värvas spelare och planeras inför kommande säsong. Utan den största pusselbiten är det svårt att få de mindre på plats, och så har varit fallet i några lokala föreningar i år utöver Spark. Friscos damer har ännu ingen ny tränare klar, och detsamma gäller Östadkulle, Alingsås KIK och Alingsås FC som enligt egen utsago ska ha in fler namn i tränarstaben.

Vad det gäller just AFC är de tillsammans med Vårgårda på herrsidan våra två högst placerade lag. För dem finns en marknad även utanför frimånaden eftersom de jagar spelare som vill ha eller måste ha ett kontrakt. De räknas då som proffs och sådana har klubbarna hela vintern på sig att kontraktera. Det kan givetvis bli fler övergångar även på amatörnivå, men då krävs det att både den gamla och den nya klubben skriver på pappren.

…………………..

Stefan Strind och Peo Häggström fick inte tränarjobbet i Norrby. Synd på flera sätt, bland annat för att Boråsklubben vore den lättaste elitklubben att arbeta i utan att riva upp särskilt mycket av det övriga livet. Men det går säkert fler tåg för den duon i framtiden.

…………………..

Kul att det verkar bli lite bättre drag runt Friscos herrlag nästa säsong. Än återstår så klart mycket arbete, men min bild är att de är mer på tå nu än för ett år sedan.

…………………..

Vill tacka alla som kom med tips under frimånaden. Särskilt de som det låg ett uns av sanning i var det roligt att få till sig. De tips som bara var påhittade för att skapa mig onödigt arbete eller leda mig på villovägar kunde jag klarat mig utan. Men glädjande nog var de matnyttiga tipsen klart fler. Hela sammanställningen av Silly season-cirkusen hittar ni här. Och hojta bara till om vi har missat något.

…………………..

Vårgårda har tappat två av sina tre mest naturliga mittbackar. Visserligen finns Matte Berg med i truppen från start 2018, men visst borde en etablerad försvarsspelare finnas med på Gabor Hackers önskelista?

…………………..

Att Moa Edrud blir allsvensk var både väntat och välförtjänt. Och att Alingsås FC skulle tappa de flesta av de invärvade spelarna – som kom till Alingsås för att spela Elitettan – var inte heller speciellt oväntat. Blir till att bygga nytt nu när det handlar om division 1.

…………………..

Ibrahim Alushaj till VIK. Det är den hittills tyngsta värvningen ett lokalt lag har lyckats ro i hamn. Återstår att se om det blir fler namn i den klassen innan vintern är över.

…………………..

I förra veckan kom besked om ett extra representantskapsmöte med SvFF. Detta för att beslutet om fria byten i division 1 dam och division 2-3 herr mötte ett sådant motstånd att det nu är upphävt. Förbundet har istället kommit med ett nytt förslag där de tidigare tre bytena utökas till fem. Det nya förslaget förväntas nu klubbas igenom den 9 januari på det extrainsatta mötet.

…………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar