ANNONS:
ANNONS:

Frisco drog det längsta strået

Efter en jämn match i 90 minuter stod resultattavlan på 1-1. Därmed tog IK Frisco den nödvändiga poängen för att behålla Alingsås KIK bakom sig. Guldhattar och division 1 till IK Frisco således.
— Det känns helst fantastiskt, säger målskytten Maja Hansson.

Det blev en tät och jämn match när den stekheta seriefinalen skulle avgöra våra ödet för två lokala division 2-lag. Efter en mållös första halvlek tog bortalaget Frisco ledningen efter knappa timman på Noltorpsvallen. Maja Hansson fick en boll på högerkanten och satte dit 1-0 – och sköt därmed seriesegern i hamn.

— Det var väldigt mycket nerver så när vi fick 1-0 kändes det lite lugnare, säger Maja, som säger så här om målet:

— Fick en väldigt bra boll bakom deras vänsterback. Så jag fick med den och tänkte bara; sätt den nu. Jag har inget bra skott så det fick bli en tåfjutt, och det gick vägen.

Även om Alingsås KIK försökte den sista halvtimman skulle det inte räcka. Moa Johansson i Friscomålet plockade allt som kom i hennes väg ända fram till matchminut 90 då Emilia Hafström kvitterade. Men en pinne var inte bra nog för Alingsås KIK, och tiden var för knapp för att hinna med ytterligare nätrassel.

— Vi har många rutinerade spelare och är stabila bakåt. Maja Bertilsson har tagit ett enormt ansvar i mittlåset hela säsongen, säger Maja Hansson, som helt klart tycker att det var seriens bästa lag som gjorde upp om det hela.

— Så är det absolut. Och det känns helt fantastiskt att vi lyckades vinna till slut.

I och med det oavgjorda resultatet lyckades KIK med något så ovanligt som att gå obesegrat genom hela serien utan att sluta överst i tabellen. Istället blir det Frisco som återvänder till division 1 inför 2022 – snacka om succé för årsfärske tränaren Jocke Andersson.

Lämna en kommentar