ANNONS:
ANNONS:

Frisco firade seriesegern

I dag kom så avgörandet – även om det satt hårt åt. Men 3-3 borta mot Sjömarken gav den poäng som Frisco behövde för att spela gem division 2.
– Vi är seriens bästa lag, säger tränare Anders Hindström.

Frisco fick en mardrömsstart på matchen när hemmalaget Sjörmarken tog ledningen med både 1-0 och 2-0. Efter paus skulle dock gästerna ta sig tillbaka in i matchen. Hanna Svärd reducerade och mitt i halvleken nickade Maja Hansson in 2-2.

Den glädjen blev dock kortvarig för gästerna för Sjömarken återtog ledningen bara minuter senare. Sista 20 minuterna jagade Frisco det där målet som skulle betyda serieseger, och just före slutet rann Amie Hallingsjö igenom och satte dit bollen.

– Då var det hyfsad glädje kan man säga. Just då kände jag inte av mitt diskbråck, säger Hindström med ett garv, samtidigt som han berömmer Sjömarken.

– Det var tufft i dag och Sjömarken är ett bra lag. Deras målvakt var riktigt duktig och vi fick inte utdelning på det vi skapade.

Med två omgångar kvar är alltså seriesegern redan i hamn. Och det är en rättvis sådan, tycker även Anders Hindström.

– Vi har varit det stabilaste laget. De närmast bakom är ju bra, men de har tagit poäng av varandra medan vi har vunnit de matcherna. Så vi är ju seriens bästa lag.

Om ett par veckor väntar kvalspel mot ettan, som vi skrev om tidigare i veckan.

– Rena parodin tycker jag. Vinner man en serie ska man gå upp, det här tar ju bort halva glädjen. Men förhoppningsvis blir det ny glädje om några veckor, säger Hindström.

ÖVRIGA FREDAGSMATCHER
IFK Skövde – Vårgårda IK 0-0

Stora Mellby – Södra Härene 0-3
Mål: Fazel Omidi, Alexander Asservik, David Andersson.

Mjörn – Spark 1-2
SKM: Gabriel Skarrie. BKS: Marcus Pettersson 2.

Lämna en kommentar