Frisco föll i första kvalmatchen

TV: IK Frisco fick en tuff start i kvalet mot division 1. Qviding var snäppet bättre på Katebovallen vann med 3-1.
– Vi gör tyvärr en riktigt dålig match, säger tränare Anders Hindström.

På ett höstkyligt Katebo hade hemmalaget Frisco svårt att skapa de där heta chanserna i första halvlek. De lyckades inte få fast bollen på motståndarnas planhalva och flytta fram folk, utan istället var det mestadels kamp på mittfältet den förhållandevis stora publiken fick se. Hemmalaget hade ett par frisparkar som lyftes ini Qvidings straffområde och vid ett tillfälle kom Annelie Carli runt på högerkanten och spelade snett-inåt-bakåt, men ett försvarsben var först på bollen.

Gästande Qviding hade alltid farliga Amanda Harlin längst fram. Det var också hon som hittade nätet bakom Julia Emanuelsson efter drygt 20 minuter, och en stund senare nickade samma tjej elegant in 2-0. Men den gången var offsideflaggan i skyn och ställningen var 0-1 efter 45 minuter.

I andra halvlek tog sedan slut innan det började för hemmalaget. Redan efter sekunder satte Bianca Stigerud 2-0 och en liten stund senare tryckte Erica Petersson in 3-0 efter en hörna som orsakat kalabalik i Friscos straffområde. Efter det kontrollerade Qviding matchbilden ganska väl, och Frisco hade fortsatt svårt att spela sig till farligheter. Hanna Svärd nickade in 1-3 på en hörna men då var det bara tio minuter kvar och slaget var förlorat. Det hela slutade 1-3 och efter slutsignalen var det gästerna som kunde jubla in division 1-platsen.

Trots förlusten i dag har Frisco fortfarande division 1-platsen i sina egna händer. Seger mot Orust nästa vecka räcker för att bli tvåa i gruppen och ta en plats i ettan 2017.

– Jag såg Orust mot Qviding och Orust är sämre i mina ögon. Men vi måste höja oss till den matchen för spelar vi så här är vi inte förtjänta av att gå upp, säger Anders Hindström.