ANNONS:
ANNONS:

Fritt fram för tävlingsmatcher

Så var det fredag igen. Och vi avslutar arbetsveckan med en liten Bredsida.

I dag fredag har den senaste tiden varit det datum då Folkhälsomyndigheten skulle reda ut vad som gäller för idrott i sommar. Alla förbund – inklusive Svenska fotbollförbundet – har stått som hungriga vargar och väntat på att få nya riktlinjer att förhålla sig till. Förhoppningen har självklart varit att få igång matcherna i landets högsta serier, och sedan är det sannolikt att de lägre serierna hakar på i svallvågorna av det.

Det blev också ett positivt besked på fredagsmorgonens presskonferens. Folkhälsomyndigheten var tydlig med att beslutet om att tillåta tävlingsmatcher för seniorer gäller alla nivåer. Det betyder att det från och med den 14 juni är fritt fram för all fotboll att köra igång, allt från allsvenskan till division 6.

Därmed är det gissningsvis bara en tidsfråga innan Svenska Fotbollförbundet och Västergötlands Fotbollförbund kommer med besked om hur det blir med våra lokala fotbollsserier. Antingen blir det start som planerat i juni månad eller så flyttar man fram seriestarten till hösten.

Noterbart är att alla matcher på alla nivåer ska spelas utan publik eftersom begränsningen på offentliga tillställningar med maximalt 50 personer ligger kvar.

Västergötlands FF skriver på sin hemsida att träningsmatcher inte tillåts förrän den 13 juni. Det skulle kunna tala för att de också kommer att flytta fram seriestarten ytterligare, men definitivt besked om det kommer nästa vecka.

……………….

Mattias Martinsson blev i veckan helt klar för Säven/Hol. Det var givetvis en tidsfråga innan det skulle bli så, och jag tror att coronapandemin gav VIK extra tid att statuera exempel utan att det kostade vare sig Säven/Hol eller Mattias några förlorade matcher. Återstår att se om Vårgårda kan lösa några nya försvarsspelare – men jag antar att de gärna vill veta när och om säsongen kommer igång innan de drar på sig mer kostnader.  Vårgårda IK är ju den lokala klubb som hittills kommunicerat om sin besvärliga ekonomiska sits – även om jag tror att alla klubbar kämpar med just den biten.

……………….

På tal om ekonomi så knöt SMSK först näven när laget fick sex hemmamatcher istället för fem. Sen – när ekonomin vävdes in i pusslet – konstaterades att en hemmamatch är rena förlustaffären om varken publik eller kiosk är tillåtet. Så ur den synvinkeln är det mer fördelaktigt med fler bortamatcher, åtminstone på lägre nivå när inte resorna i sig kostar något för klubben.

……………….

VFF VEO Cup är framme vid semifinal. Men där blir det utan lokalt inslag då Södra Härene försvann i kvarten som sista lokala gäng. SHIF inofficiell 0322-mästare i FIFA med andra ord.

……………….

För egen del nöter jag på med rehabträningen. Men gubbvad är en vansklig diagnos då den lika gärna hade kunnat heta ”när du tror att du är hundra drar det snart till som fan-vad”. Därför får jag lov att erkänna att det är en tröskel att ta sig över mentalt för att delta i fotbollsträning igen. Så det blir nog styrka, löpning och hopp någon vecka till.

……………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar