ANNONS:
ANNONS:

”Fronken” byter till grönvitt

Gerdsken tappar en trotjänare och en pålitlig poängspelare när Fredrik ”Fronken” Johansson byter till Mjörnvallen och Alingsås IF.
– Kände att det var dags för en ny miljö för att hitta glädje och motivation igen, säger 27-åringen.

Efter många år som en tongivande spelare i Gulsvart blir det nästa säsong en grönvit tröja för Johansson. Årets säsong för anfallaren blev bara halv eftersom han sedan vilade efter att ha opererat sitt ena öra.

– Nu känns det bra och jag hör mycket bättre efter att ha fått ordning på ena örat. Det blir nog operation på det andra med, men det blir tidigast efter nästa säsong, säger Fredrik, som trots sitt klena antal matcher vann GBK:s interna skytteliga.

– Poängmässigt gick det rätt bra, även om jag inte var på topp. Laget hade ju en ganska tung säsong även om jag kände mig ganska bra för egen del de matcherna jag var med.

Det är glädjen som Fredrik nämner som främsta orsak till klubbytet. Problemen med öronen och två coronasäsonger gjorde att en del motivation rann ur honom.

– Jag har alltid haft glädjen som största drivkraft och när inte den fanns behövde jag en nytändning. Det är också roligt att testa något nytt innan jag blir för gammal, nu kan jag förhoppningsvis utvecklas vidare när jag kommer till en ny klubb och en ny miljö.

Hur känns det att lämna GBK?
– Det var inget lätt beslut, det är ju ändå min klubb liksom. Jag har spelat cirka 150 A-lagsmatcher och Gerdsken kommer alltid ha en speciell plats i hjärtat. Jag hopppas att klubben känner likadant och ser till det jag har gjort under de här åren. Det är inget som förändras bara för att jag spelar i AIF nästa år.

Sugen på att köra igång med AIF?
– Ja, absolut, det finns en spänning kring att koma igång så det ska bli väldigt kul.

Lämna en kommentar