ANNONS:
ANNONS:

Full pott i herrtrean

Såväl Vårgårda IK som Holmalunds IF tog fina skalper i division 3 på lördagen. Holmalund vann borta mot Sävedalen medan Lerum fick vända hem tomhänt från Tånga hed.
– Vi gör en bra match, säger VIK-tränare Peo Häggström.

Referatet med Jonas

Dejvid Hasan gjorde två mål för Holmalund.
Dejvid Hasan gjorde två mål för Holmalund.

Holmalund tog med sig alla tre poängen hem från den på förhand tuffa bortamatchen mor Sävedalen. Dejvid Hasan slog till två gånger och inbytte Anton Stenseke gjorde det viktiga 3-1 målet med en halvtimme kvar. Sävedalen försökte trycka på, men HIF höll undan och vann med 3-1.

Benjamin Hacker blev matchvinnare för VIK.
Benjamin Hacker blev matchvinnare för VIK.

Hacker avgjorde på Tånga
På Tånga hed började Vårgårda väldigt bra, men fick ingen utdelning i målväg.

– Vi hade scoutat Lerum och visste hur vi ville spela. Och jag tycker att vi höll oss till matchplanen väldigt bra, särskilt i första halvleken, säger Peo Häggström, som fick se gästerna ta ledningen på straff.

– Alla var lika förvånade när domaren blåste, så det var väldigt snöpligt att få det målet emot sig.

Men Vårgårda knöt näven i fick och bara minuter senare satt kvitteringen i nät. Magnus Blomqvist var sist på bollen efter en frispark.

– Vi har tränat på inläggsfrisparkar så det var kul att vi fick utdelning där.

Hemmalaget fortsatte att spela stabilt bakåt. Lerum hade väldigt svårt att komma till, och normalt vasse Henrik Forsberg var inte inblandad i särskilt mycket.

– Han satte ju straffen, men annars var han ganska osynlig i dag, säger Peo, som hade beordrat sina spelar att söka ytan bakom Lerums backlinje.

– De är stora och starka, och vill gärna stå rättvända. Men de är inte lika vassa när de får springa hemåt. Därför var det extra kul att vi avgjorde på ett sånt anfall när Benja (Benjamin Hacker) rann igenom och snyggt satte 2-1.

Peo berömmer hela laget för insatsen, men ger Daniel Olafsson en extra blomma.

– Han fick vikariera som mittback i dag och gjorde det väldigt bra. Vi hade en del folk borta men de som var med gjorde det bra överlag.

Elin visade vägen
På Brogårdsvallen tog Holmalund tre viktiga poäng när Stenungsund besegrades med 4-0. Elin Johansson visade vägen med både 1-0 efter 25 minuters spel.

– Jag fick en bra passning och sprang igenom från halva planen. Det blev en långrusch men jag fick ett friläge och kunde lägga in bollen, berättar Elin.

I början av andra halvlek slog Johansson till igen.

– Antonia gjorde ett bra förarbete och la fram bollen till mig. Så jag kunde sätta den i bortre, säger Elin, som berättar att HIF var klassen bättre.

– Det kändes att vi var det bättre laget och hade kontroll på det hela tiden. Kanske att vi borde gjort något mer mål i första halvlek, men när vi väl fick utdelning var det inget snack.

De sista två målen i matchen gjorde av Olivia Sultan. 3-0 kom med halvtimman kvar och 4-0 i slutminuterna.

Övriga lördagsmatcher

HERRAR

Annelunds IF – Kinna 1-3
Mål: Tobias Bayard.

Sollebrunns AIK – Tomten 9-1
Mål: Sebastian Sannestål 2, Christian Aronsson, Filip Johansson, Sebastian Ängberg, Emil Granath, Christoffer Frisk, Alexander Grann, Kenneth Gustavsson.

Floby – Stora Mellby SK 0-3
Mål: Tobias Gunnarsson, Jonas Mökander, Patrik Svensson.

DAMER

Lödöse/Nygård – Alingsås KIK 2-4
Mål: Olivia Wåxberg 2, Lovisa Larsson, Julia Wallén.

Södra Härene – Vänersborgs IF 2-3
Mål: Olivia Balanga 2.

 

Lämna en kommentar