ANNONS:
ANNONS:

Funderar över min säsong

Nu är det bara dagar kvar av januari månad. Träningen har tickat igång för alla lokala lag och snart drar träningsmatcherna i gång. Men än har inte mina copa mundial snörats på sedan årsskiftet.

För ett år sedan tog jag beslutet att 2016 skulle bli ett mellanår för mig på fotbollsplanen. Till slut blev det ett handfull träningar och något fler matcher, men mer än så var det inte. Inför 2017 måste jag erkänna att suget är större. Mina blodvärden – som rasade 2015 och tog ett drygt år att få ordning på – är med i matchen igen och rent fysiskt tror jag att jag skulle hålla ett par år till. Fyller visserligen 35 till hösten, men är ju trots allt rena ungdomen jämfört med exempelvis Häraduon Jimmy Åkesson och Martin Dahlberg.

Kommer jag då skymtas oftare på Brynets gräsmatta kommande säsong? Den frågan skulle jag vilja besvara med ett bestämt kanske. Nye SMSK-tränaren Jörgen Andersson har roliga idéer som gör mig nyfiken på vad det ska bli av laget i år. Dessutom lockar det att lira med Anthon Gustavsson igen, och han var inte sen att pika mig när han tog ledningen med 1-0 i den interna träningsligan. Men som så många andra 30-plussare brottas jag med det berömda livspusslet. Jobb och familj tar som många vet mycket tid, särskilt nu när smågrabbarna börjar växa till sig och skaffa sig egna fritidsintressen det ska skjutsas till.

Därför känner jag inte dåligt samvete över att inte ha förmedlat till SMSK hur stor min närvaro kommer vara 2017. Hur ska jag kunna göra det när jag inte ens vet själv? Jag tycker mig ha kommit upp i den åldern och valt den nivå på klubb där man bör kunna träna när det passar. Så länge man underordnar sig tränarnas laguttagning och landar i att det finns minst elva spelare som tränar betydligt mer och som har bättre koll på de nya saker som Jörgen nött på konstgräset i Sollebrunn. Spelare med låg närvaro som sedan ställde krav och tyckte mycket om det mesta hade jag svårt för när jag var tränare, så för egen del hoppas jag att jag inte blir en sådan. Det och att lira fotboll när tillfälle ges är mina mål med säsongen 2017.

…………………………………

Precis som i fjol kommer jag fördela min uppmärksamhet mellan övriga 25 lokala lag bredvid SMSK. Träningsmatcherna drar igång redan om ett par veckor och sedan lär det i vanlig ordning bara vissla till innan seriestart. Men innan dess ska ett gruppspel i DM ta sin början i februari och om ni har missat det så finns alla aktuella tabeller under Resultat i huvudmenyn ovan. I mina ögon ett bra upplägg med tre tävlingsmatcher på försäsongen, dels för att det är just tävlingsmatcher och dels för att man ofta får möta lite andra lag än man vanligtvis gör i träningsmatcher. Det utvecklar.

…………………………………

Holmalund i Elitettan, Vårgårda IK i tvåan och tre Alingsåslag i trean. Sicken effekt det har blivit sedan lokalfotboll.se/0322 drog igång för drygt två år sedan… Skämt åsido så tycker jag att det allmänna intresset för den lokala fotbollen har ökat de sista åren. Fler bryr sig mer, och kan den här sidan ha den minsta lilla positiva påverkan på intresset eller ännu hellre resultaten är det så klart grymt kul.

…………………………………

2016 var ett av de bästa åren resultatmässigt på väldigt länge. 2017 bli därför en av de bästa säsongerna på länge sett till divisionstillhörighet på de lokala lagen. Elitettan, Derbytvåan, Alingsåstrean och 0322-femman. Ja, det vimlar av intressanta matcher det kommande året. Roligt är bara riktnumret.

…………………………………

Ni har väl inte missat TABELLER 2017? Där kommer vi fylla på med alla lokala tabeller så att ni kan se aktuell ställning direkt här på sidan. Det är en liten nyhet nu inför 2017.

…………………………………

För några veckor sedan sjösattes 0322-kassan. Ett måste för att göra sidan säker, innehållsrik och uppdaterad. Tack alla som anammat grejen och för er som missat det hela hittar ni mer information både här och här.

…………………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar