ANNONS:
ANNONS:

Futsal-DM är i full gång – HIF och VIK vidare

Nu är futsal-DM i full gång, och de flesta lokala lagen har redan klarat av sitt första gruppspel. Ett par lag är dessutom kvalificerade för finalspelet i mitten av december.

Tre lag från  trakten spelade i helgen sina första gruppspel i damernas futsal-DM, och Alingsås KIK (div 2) och Hemsjö IF (div 4) hamnade i samma grupp. KIK slutade på en tredje placering i gruppen och Hemsjö hamnade strax bakom på fjärde plats. Övriga lag i gruppen var Lödöse/Nygårds IK (div 2) som vann gruppen, Axfalls IF (div 4) och Skara FC (div 3). Matchen mellan de båda Alingsåslagen slutade med delad poäng och resultatet 1-1.

Holmalunds IF imponerade starkt i sin grupp och slutade som obesegrad gruppetta med en målskillnad på 21–1. Holmalund vann mot Edet FK (div 4) med 5–1, Lidköpings FK Akademi (div 4) med klara 10–0 och slutligen mot Råda BK (div 2) med 6–0. HIF spelar vidare i futsal-DM den 13 december i Åse-Vistehallen, Grästorp.

 

På herrsidan valde Alingsås IF att av olika anledningar inte ställa upp i årets DM. Men två av traktens övriga har klivit in i turneringen. Hemsjö IF (div 6) slutade tvåa i grupp 5, och har därmed chansen att nå finalspelet som en av de tre bästa tvåorna. I gruppen inledde man mot Halvorstorp (div 4) där man vann med 1–0. IFK Trollhättan (div 4) vann mot Hemsjö med 4–1 och stod sedan som gruppetta. Mot Vänersborg (div 3) blev det vinst med 2–0 och likaså blev det vinst för Hemsjö mot Trollhättans Syrianska FK (div 2) med samma siffror, 2–0.

Vårgårda IK är dock redan klart för nästa steg efter tre raka vinster i sin grupp. Första motståndare var Rydboholms SK (div 6) som man besegrade med 3–1. Därefter blev det två segrar med 2–1, först mot Sparsörs AIK (div 5) och sedan mot Äspered (div 6). Noterbart är att Främmestad utgick ur gruppen, varför Vårgårda endast spelade tre matcher.

Sista lokala lag att futsal-DM är Långareds BoIS, men deras grupp avgörs inte förrän nu på söndag.

Herrarnas finalspel äger rum den 14 december, även det i Åse-Vistehallen, Grästorp.

 

Lämna en kommentar