ANNONS:
ANNONS:

Galans priser med kommentarer

På lördagskvällen har årets fotbollsgala gått av stapeln i Estrad Alingsås. Nedan kan du se vilka som vann de olika priskategorierna och vad vi på lokalfotboll.se/0322 tycker om juryn val.

ÅRETS MÅLVAKT DAM (vinnaren i fet stil)
Moa Edrud, Holmalund.
Anna Nordgren, Alingsås KIK.
Julia Emanuelsson, Frisco.

Kommentar: Hur man än vänder och vrider på det är Moa Edrud traktens bästa målvakt. Den som säger något annat har helt enkelt fel.

ÅRETS MÅLVAKT HERR
Niklas Eriksson, Vårgårda IK.
James Clark, Alingsås IF.
Oscar Walting, Östadkulle SK.

Kommentar: En svårnominerad kategori. Självklart är Erik Andersson och Holmalundsduon Krantz/Ahlqvist bättre målvakter än Oscar Walting, även om de inte gjort sina bästa säsonger. Och ville man ha med någon från lägre divisioner hade jag valt Sollebrunns Jimmy Johansson eller SMSK:s Andreas Olsson Atterdal då min bild av 2017 är att Walting haft en ganska lugn säsong i ett överlägset ÖSK. Att Niklas Eriksson vann rättvist råder det emellertid inget som helst tvivel om när jag får bestämma.

ÅRETS FÖRSVARARE DAM
Jonna Stenlund, SAIK/SMSK.
Maja Bertilsson, Frisco
Ida Carlsson, Alingsås KIK.

Kommentar: Att varken Holmalund eller HIF Akademi hade någon nominerad här var mycket underligt, men jag gissar att det blir så när juryn vill sprida nomineringarna geografiskt. Men jag skriver under på att Maja Bertilsson är bäst av de tre nominerade.

ÅRETS FÖRSVARARE HERR
Dardan Ibishi, Vårgårda IK.
Fredrik Gustavsson, Gerdskens BK.
Andreas Glännbro, Alingsås IF.

Kommentar: Det var upplagt för veteranen Gust i den här kategorin och jag har inga större invändningar mot att han fick priset. Däremot tycker jag att Jocke Berg varit vassare än Ibishi och kanske att Joel Hallenbert hade förtjänat en nominering före Glännbro?

ÅRETS MITTFÄLTARE DAM
Ellen Karlsson, Holmalund.
Rebecca Cameras, Holmalund.
Malin Larsson, Hemsjö IF

Kommentar: Jag håller Ellen Karlsson före Rebecca Cameras. Tycker därmed att detta var ett felval av juryn. Cameras är en offensiv spelare och skulle i min bok ha gjort fler poäng för att konkurrera ut Karlsson.

ÅRETS MITTFÄLTARE HERR
Daniel Olafsson, Vårgårda IK.
Jacob Borg, Gerdskens BK.
Filip Johansson, Sollebrunns AIK.

Kommentar: Är Filip Johansson mogen för större uppgifter än femman? Högst troligt. Är han en av traktens tre bästa mittfältare? Nej. En konstig nominering från juryn, men att Daniel Olafsson fick priset var helt rätt. Dels för årets prestation och dels för att han blev helt avglömd på galan förra året.

ÅRETS ANFALLARE DAM
Linnea Ström, Holmalund.
Hanna Emanuelsson, Alingsås KIK.
Julia Gustavsson, Östadkulle.

Kommentar: Detta var ett bra läge att få med en klubb från en lägre division bland vinnarna. Den chansen tog också juryn när Hanna Emanuelsson fick priset. Linnea Ström har gjort fler mål i en högre division, så på ett sätt kanske hon borde haft det här priset? Men Emanuelsson sköt upp KIK i trean, så helt fel var det inte att hon premierades.

ÅRETS ANFALLARE HERR
André Nilsson, Holmalund.
Mohammed Abdulrahman, Vårgårda IK.
Fredrik Johansson, Gerdskens BK.

Kommentar: Inget att invända mot vare sig nomineringarna eller vinnaren. ”Mommo” har helt enkelt varit bäst av alla den här säsongen. Tungt för Oliver Östlind att inte bli motiverad efter sin bästa säsong i karriären, men konkurrensen var hård i den här kategorin.

ÅRETS GENOMBROTT DAM
Emilia Bengtsson, Sollebrunn.
Linnea Ström, Holmalund.
Emilia Troje, Frisco.

Kommentar: Bara Linnea Ströms framfart i division 2 skulle ha räckt för att få det här priset. När hon sedan gjorde tre mål även i Elitettan under hösten måste detta ha varit en av de enklare vinnarna att klubba igenom.

ÅRETS GENOMBROTT HERR
Isac Spanedal, Vårgårda IK.
Filip Larsson, Gerdsken.
Mattias Martinsson, Vårgårda IK.

Kommentar: En svår kategori. Filip Larsson kom från ingenstans och tog division 3 med storm, och är på alla sätt en värdig vinnare. Samtidigt har både Martinsson och Spanedal slagit igenom i division 2 och hade även de varit förtjänta av priset. Här får man också berömma juryn för att den vågade ta med två från samma förening, och inte tramsade med att sprida ut nomineringarna och därmed välja fel spelare.

ÅRETS TRÄNARE
Malin Carlsson, Alingsås KIK.
Lars-Petter Björk, Gerdskens BK.
Klas Karlsson, Östadkulle.

Kommentar: Att vinna en serie är alltid svårt, och både Karlsson och Carlsson gjorde det med sina lag. Men GBK överraskade de flesta under 2017 och stor del i det hade så klart Björk som fick ihop gruppen på ett enastående vis. L-P var därmed även min vinnare i den här kategorin. Bra också att juryn revanscherade sig efter magplasket i fjol när man prisade en av de två tränare som hade ett uttalat delat ledarskap.

SERNEKEPOKALEN
Mikaela Aronsson, Sollebrunn.

Kommentar: Min vinnare Ellen Karlsson var inte ens nominerad, och bland de som fanns att välja på tycker jag att Felicia Edgren skulle ha vunnit. Inget ont av Mikaela Aronsson som gör ett stort jobb i SAIK, men det är viss skillnad på Elitettan och division 3 och nog borde en holmalundare kammat hem det här priset. Detta resonemang förs ur ett rent fotbollsmässigt perspektiv och med viss reservation för kriterierna för priset som jag inte kan helt utantill.

NELS A DAHLQUIST
Fredrik Johansson, Gerdskens BK.
Kommentar:
Jag hade André Nilsson som självklar vinnare av den enkla anledning att jag tycker han är en bättre fotbollsspelare än Fredrik Johansson – även om Fronken gjort en kanonsäsong.  Men om den här galan ska bli årligt återkommande tycker jag att det är dags att antingen ändra statuterna eller ersätta priset med ett nytt. Det är fel att inte hela trakten involveras i det finaste priset (på herrsidan) när man på alla andra sätt kallar det hela traktens fotbollsgala.

………………….

Det delades även ut ett antal andra priser under lördagskvällen i Estrad Alingsås. Bland annat fick Martin Hagbert och Roger Lindberg kliva upp på scenen efter att tidigare under årets blivit utsedda till Vårens respektive Höstens ungdomsledare av Sparbanken Alingsås och lokalfotboll.se/0322. Dessutom fick AIF-ikonen Kjell Sjöberg årets hederspris.

1 svar på ”Galans priser med kommentarer”

Lämna en kommentar