ANNONS:
ANNONS:

GÄSTSKRIBENT 5 – JOHAN HINDGÅRD

Johan Hindgård är sista man ut att presenteras av våra Gästskribenter. Det betyder att kvintetten som ska förgylla lokalfotboll.se/0322 nästa år är presenterad.

2016_5

Hindgård

Johan Hindgård började sitt fotbollsliv i Holmalunds IF men slutade att lira själv redan i unga tonåren. Karriären fick dock en nystart några år senare när han engagerade sig i Alingsås FK. Efter det blev det några år i BK Spark som både B-lagspelare och sedermera även lagledare och styrelsemedlem.

De sista åren är han dock känd som gerdskare. 40-åringen har fungerat som en extra resurs runt klubbens A-lag, och assisterat tränarna med både det ena och det andra.

– De första åren var jag mer aktiv med det fotbollsmässiga. Men sen när Nicklas Sporre kom in som assisterande tränare har jag fokuserat på en del annat, som exempelvis matcharrangemang och Twitterrapportering, säger Johan, som behövde några dagar att fundera innan han tackade ja till att bli gästskribent.

– Det var smickrande, men kände att jag behövde fundera lite. Man vill ju gärna göra det så bra som möjligt och hitta ämnen som folk är intresserade att läsa av. Men nu när jag bestämt mig känns det riktigt roligt.

Nästa år kommer Hindgård få en lite annan roll i GBK när han ska arbeta mer mot spelarna i junioråldern.

– Som det ser ut nu blir det så och det ser jag fram emot. Ett ämne som jag tänkt skriva om är just hur man förbereder unga spelare för steget upp till seniorfotboll. Hur jobbar min förening, hur tänker andra föreningar, och även vad en ung spelare har för förväntningar på att ta det klivet. Det tycker jag kan vara intressant.

Läs om första gästskribenten här.

Läs om andra gästskribenten här.

Läs om tredje gästskribenten här.

Läs om fjärde gästskribenten här.

Lämna en kommentar