GBK föll i toppmötet

TV: Gerdskens BK hade bollen mest men skapade för lite. Då passade IFK Tidaholm på att vara effektivt och vinna med 3-1 på Gerdskenvallen.

IFK Tidaholm fick en smakstart på matchen när deras första hörna resulterade efter bara några minuter. Max Falk nådde högst o straffområdet och skallade in gästernas ledningsmål.

Deniz Aydin var nära att svara med ett nickmål åt andra hållet strax därpå men bollen smet just utanför. Det var främst på just fasta situationer som Gerdsken fick det där riktiga trycket mot Tidaholms mål. Deniz Aydin var framme och oroade med skallen ett par gånger till och i slutet av halvleken var William Drake nära att klacka in kvitteringen i röran framför mål efter en ny hörna från Filip Larssons välsvarvade högerfot.

I det öppna spelet var Marco Stuas distansskott en hygglig möjlighet, liksom när Fredrik ”Fronken” Johansson ryckte sig loss på vänsterkanten och så när hittade rätt med inspelet.

Trots att GBK hade mest boll var Tidaholm inte helt ofarligt framåt. Några hörnor skapades och dessutom hade gästerna ett par farliga kontringar, men ett försvarsben hann alltid emellan och avstyra och det var 0-1 på resultattavlan efter 45 minuter.

Andra halvlek startade med en kommunikationsmiss i GBK-försvaret och Albin Andersson var nära att rulla bollen i egen kasse. Men Erik Andersson hann tillbaka och få undan bollen. En stund senare fick Andersson ingripa igen och slå undan bollen framför fötterna på en motståndare vid den bortre stolpen.

I den 62:a minuten fick dock GBK-målvakten kapitulera. Visserligen motade han det pressande distansskottet, men på returen stod Rasmus Karlsson helt naken och dunkade in 0-2 från nära håll. Bara minuten senare small det igen. Linus Johansson drog till direkt på ett inspel från vänsterkanten och 0-3 satt intill Erik Anderssons vänstra stolpe.

Hemmalaget svarade med att flytta upp Fredrik Gustafsson som anfallare, men det gav egentligen ingen större effekt. GBK fortsatte att äga boll, men tempot var för lågt och djupledshotet för litet. Tidaholm låg lugnt i sina positioner och kunde dessutom så när kontra in 4-0 när ett tre mot ett-läge slarvades bort.

Men så tändes ett hopp för Gerdsken  med drygt tio minuter kvar. Adam Hägg revs ner i straffområdet i samband med en fast situation och Jacob Borg placerade in reduceringen på den efterföljande straffen. Hemmalaget fick ny energi av målet och skapade lite mer oreda – återigen på fasta situationer – för Tidaholm, men tiden var för knapp och några fler mål blev det inte.

Nu är Gerdsken sex respektive sju poäng efter IFK Tidaholm och Lidköpings FK i toppen av tabellen.