GBK vände och vann derbyt

Alingsås IF kopplade greppet. Men Gerdsken kravlade sig loss och vann fredagens derby med 3-2.

Derbyhjälte Fredrik Johansson.

Fredrik ”Fronken” Johansson var stor gulsvart hjälte när AIF kom på besök till Gerdskenvallen. Det var han son gjorde viktiga reduceringen till 1-2 just före paus, och det var också han som satte dit avgörade 3-2 mitt i den andra halvleken.

Däremellan kvitterade Berat Berisha till 2-2 och noterbart är att det bara var ett par minuter mellan de båda avgörande GBK-målen.

Första halvtimman av matchen var det mest grönvitt och bortalaget tog alltså ledningen med 2-0. Målskyttar var Jocke Larsson och Andreas Johansson.

I och med segern befäste GBK serieledningen och det ser oförskämt bra ut i toppen av tabellen. AIF däremot tappade lite mark, men ligger kvar på sin tredjeplats.

ÖVRIGA FREDAGSMATCHER
Vårgårda IK – Lerum 7-0
Mål: Mohammed Abdulrahman 2, Karl-Anton Pettersson, Albinot Rexhepi, Joakim Berg, Jonas Aronsson, Tobias Bayard.

Östadkulle – Mjörn 4-2
ÖSK: Markus Larsson 2, Marcus Sjöstedt, Jango Saleh. SKM: John Carter, Hampus Nilsson.

Lödöse/Nygård – Sollebrunn 2-0

Spark – Södra Härene 0-5
Mål: Tobias Yngve 3, Alexander Asservik, Martin Dahlberg.