ANNONS:
ANNONS:

GBK vill avsluta snyggt

Gerdskens BK lyckades tappa det ypperliga guldläget man skaffade sig i våras. Dagens sista kvalmatch saknar därför betydelse för deras del.
– Låten ”Guldet blev till Sand” har snurrat en del i huvudet, säger tränare Niklas Andersson med en suck.

Niklas Andersson

Trots tio raka segrar i våras blir det inget division 3 för GBK. Tränare Niklas Andersson berättat att det så klart varit tungt att följa utvecklingen under hösten.

– Det är vårat eget fel att det blev så här. Vi tog tre poäng på de fyra sista matcherna när vi hade chansen att avgöra, säger han.

Dagens avslutade match hemma mot Kode saknar betydelse för gulsvart. Däremot spelar Göteborgslaget för uppflyttning, och har imponerat stort i deras första två kvalmatcher.

– Tycker ändå att det har varit en bra energi i gruppen i veckan. Så det är bara att gå ut och köra.

Niklas har varit tränare i flera säsonger för Gerdskens BK. Än är det inte klart huruvida det blir en fortsättning nästa år eller inte.

– Vi sitter väl och pratar om det just nu. Och på onsdag ska vi gå igenom säsongen med truppen, och förhoppningsvis får vi lite diskussion kring det. Då får vi se om spelarna tycker likadant som mig och Sporre (Nicklas).

– Sen i slutet på nästa vecka hoppas jag att det ska vara klart inför nästa år. Ganska mycket talar för att det blir en fortsättning, men vi får se vad som händer.

Niklas berättar vidare att GBK tagit 48 poäng per år i snitt under hans tid som tränare.

– Ändå har vi bara gått upp en division. Det känns som det är dåligt betalt på alla poäng vi har tagit.

Lämna en kommentar