ANNONS:
ANNONS:

Grannderbyt överst på listan

Vi firar in helgen med ännu en lista.

Gerdskens BK – Vårgårda IK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Oj, vilket viktigt derby detta är. Vinnaren skaffar sig lite andrum i bottenstriden medan förloraren ligger fortsatt risigt till. Tror den avgörande faktorn blir om GBK lyckas stå emot VIK:s individuella skicklighet framåt. Gabriel Idehen och Mohammed Abdulrahman (om han spelar – gick av med känning i baksida senast) har snabbhet, tyngd, rutin och smartness nog att avgöra det här om inte Adam Hägg och kompani gör en bra match i GBK-försvaret. I svåra tider – som det är för båda lagen – gäller det att det rutinerade gardet kliver fram och visar hjärta, beslutsamhet och kyla, så vilka som gör det bäst kommer också bli avgörande. Vilka som vinner? Det vete fan, men min magkänsla säger VIK.
Tips: 1-2.

Alingsås IF – Ekhagens IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Ett revanschsuget AIF på hemmaplan efter den svaga insatsen förra veckan. Ja, detta blir ingen rolig resa för tabelljumbon Ekhagen.
Tips: 5-1.

Holmalunds IF – Trollhättans BoIS
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Här är det viktigt för GBK och VIK att Holmalund vinner. Men BoIS kröp över strecket förra veckan efter segern mot Alingsås IF, och kanske att exsollebrunnaren Fredrik Bengtsson har nytt kontrakt på gång med sitt BoIS. Segern på övertid mot VIK bör ha givit Holmalund ytterligare boost, men det gäller att vara fullt påkopplat för att vinna här.
Tips: 2-2.

Tranemo – Säven/Hol
Kval: Mot division 5.
Förutsättningar: Säven/Hol vinner gruppen på seger, kryss eller uddamålsförlust här. Vinner Tranemo stort här vinner de också gruppen så det finns mycket i potten. Gruppettan och grupptvåan spelar vidare mot andra gruppettor och grupptvåor kommande veckor.
Kommentar: Jag tror att Säven/Hol vinner även den här kvalmatchen. Med Mattias Martinsson tillbaka i laget (sjuk senast) blir man ännu bättre och är favorit här.
Tips: 1-3.

Fotnot
Elitettan har spelledigt i helgen.

Lämna en kommentar