ANNONS:
ANNONS:

”Grymma förhållanden för att bli bättre på fotboll”

Gustav ”GT” Torstensson är tillbaka med en reflektion efter sina tre år med NIU-träningar och en nya lista så klart.

Lokalfotbolls Erik Niva är tillbaka för att erbjuda lite läsglädje!

Vad har hänt sen senast jag skrev då. Mitt Holmalund fortsätter att gnugga på utan att göra allt för stort väsen av sig. AIF:s damer är fortfarande obesegrade i Elitettan. AIF:s herrar har börjat vinna lite matcher igen. Gerdsken fortsätter med sin moderna fotboll och SK Mjörn har fortfarande inte gjort premiär på Bodarnevallen (skandal).

Juste! Sen har man tagit studenten också, 12 år av skola är nu äntligen slut. Jag kommer  definitivt inte sakna att sätta mig i skolbänken och höra på tjöt från läraren som är nästintill ointressant. Något man kommer sakna dock är NIU, 3 timmar i veckan varje vecka i 3 år blir rätt många timmar. Och varje timme har varit precis lika rolig varje gång. Att man gick NIU har varit en stor del att man har envisat sig med att släpa sig upp på morgonen, för att få lira boll med det som kom att bli ens närmaste vänner är bannemej det roligaste jag vet.

Och tugget i omklädningsrummet i 3 år har ju varit guld värt, en otroligt härlig grupp människor och en otroligt bra uppsättning av spelare.

När jag tänker tillbaka på de här tre NIU åren så kan jag nog sammanfatta det såhär. I början var det pirrigt och man ville skojja med sina lagkamrater och “lalla” lite om man kan säga så. Kanske för att man ville att alla andra skulle se en som den där roliga grabben. För man var väldigt rädd att folk skulle tycka att man var dålig på fotboll. Speciellt när man delade plan med stans bästa jämnåriga spelare.

Men sen kom självinsikten, någon vändpunkt där man började se NIU-träningarna som ett genuint tillfälle att bli bättre på fotboll. För förutsättningarna var ju hur bra som helst. En halvtimmes målvaktsträning med Blåvitts akademi och de svenska juniorlanslagets målvaktstränare. Och med de tre bästa jämnåriga målvakterna i stan. För att sedan gå in i gemensam träning med utespelarna, spelare som spelar i allsvenska akademier och spelare som redan då spelade seniorfotboll. Jag tror många unga spelare som går NIU inte riktigt inser att det är grymma förhållanden för att bli bättre på fotboll.

Jag minns rätt tydligt när den vändningen i tankesättet kom. Det första fystestet efter sommaren mellan första och andra året. Precis efter att man skrapat hem totalt 1 chinup. Då sa Lurken (Handbollens NIU tränare) till mig, “gå till gymmet och dra i dragmaskinerna” den meningen satte sig som klister i huvudet. Då gjorde jag det, jag tog mig till gymmet och började dra. Enbart dra. Och resultaten kom.

Men det som gjorde att man verkligen ville försöka och bli bättre är ju i grunden glädjen till fotbollen. Tycker man inte det är roligt så blir det svårt att intala sig själv att det man gör har någon mening. Men jag vill tro att det går att få tillbaka den glädjen, det gäller att få lite medlut, lite vind i seglen, ja ni fattar. Lite förtroende och beröm helt enkelt. Det kan räcka med att man hör att folk snackar gott om en, eller att tränaren tar en åt sidan och ger en genuin komplimang. Sen får man inte glömma gruppdynamiken. Att känna att man är en del av laget, att man får vara med i snacket i omklädningsrummet och att lagkamraterna lägger märke till en. Det är nog det som gör störst skillnad i att få tillbaka glädjen.

AJA nu till det roliga, det som alla har väntat på!

GT:S GÖRGOA!!!!

Listan där vi utnämner de tre saker i lokalfotbollen som jag tycker har varit görgoast sen senast jag skrev.

(listan är inte i ordning)

Trollhättan BoIS Ultras
Motivering: Att knattarna från BoIS släpade med sig flaggor, trumma och tifo på spelarbussen till Brogården för att stå i regn och åska och sjunga fram sitt BoIS till en förlust med 4-0 är starkt. Stor eloge!

Herrar, Utveckling B Vårgårda.
Motivering: Årets mest derbytäta serie. B-lagsserien där hatmatcher förekommer mer än i allsvenskan. Herrljunga, Frisco, SAIK, SMSK, Södra Härene och Spark. 6 av totalt 9 lag i serien är alltså ifrån Alingsåstrakten. Lite för gött helt enkelt!

SK Mjörns spelartrupp
Motivering: Laget har gått som tåget i år även fast Bodarnevallen inte invigts. Men spelartruppen är en skön blandning. Samma stomme som när jag som grabb fick följa med farsan på träningar och matcher. Legender som Järis, Jarl, Carter och Frank The Tank för att nämna några. Toppa detta med lite inslag av yngre förmågor gör att denna magnifika spelartrupp är given på listan.

Sådäringa då känner jag mig rätt nöjd! Vi ses igen om ett tag!

På återseende// Gtinho

Ps. SÄLJ MALICK! MONEY TALKS!

GUSTAV TORSTENSSON
Födelseår: 2005.
Familj: mamma, pappa, syster och en hund.
Bor: Västra Bodarna.
Klubbar i karriären: SK Mörn (ungdomsår) och  Holmalunds IF.
Lokal favoritklubb: Holmalund, men hjärtat slår lite extra för Mjörn också!
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalunds IF.

Lämna en kommentar