ANNONS:
ANNONS:

Gustav levererar årets sista text

Hela året har de hållit på. Men i år avslutar Gustav Carlsson gästskribenternas säsong 2020.

Årets sista text från min sida är här. När jag gick med på att vara gästskribent så började jag staka ut några saker jag ville skriva om, det första jag skrev ner var att jag ville snylta lite från Jonas numera klassiska årets-lista i min sista text. Tobias Nordgren verkar ha tänkt likadant och har redan varit inne och dragit av några kategorier, men jag hoppas att det finns utrymme för ytterligare ett gäng utmärkelser då jag helt enkelt inte kan låta bli.

Årets mål: Linus Johanssons mål i träningsmatchen mot Stora Mellby gick inte av för hackor men den här kategorin får gå till Cecilia Thörngren i Frisco när hon tunnlade en back och smällde upp bollen i bortre krysset från 20 meter mot Rössö, dessutom i ett läge där motståndarna jagade en kvittering.

Årets risktagande: Jonas måste ha varit rejält desperat när han skrapade ihop fem gästskribenter där minst tre (inklusive undertecknad) är ekonomer, vi är ju inte direkt kända för vår förmåga att underhålla.

Årets motståndare: Gällstad, enbart två poängtapp på elva matcher är starka papper, varav ett poängtapp var när de redan hade avgjort serien.

Årets tysk: Eftersom Jonas brukar stå för kategorin årets amerikanska så får jag komplettera med den här kategorin. Julien Spielau tar hem kategorin efter att Östadkulles tysk inte pallade trycket.

Årets domare: Daniel Enggren i årets möte med Södra Ving, inte den lättaste matchen att döma.

Årets flopp: Den tävling som jag utlyste här på Lokalfotboll flög inte om man säger så.

Årets pinsammaste: När speakern i ovan nämnda match stod och klagade på domaren i högtalarsystemet.

Årets åker: Rångedalas plan var som vanligt bedrövlig och var länge favorittippad i den här kategorin, tyvärr föll den på målsnöret då det numera ligger en riktig åker på Annelunds förra anläggning Ljungshof. BBL som Adam Hendberg hade sagt, Bring Back Ljungshof.

Årets hårblås: Den bjöd Tobbe Holmén undertecknad på i årets möte med Herrljunga. Den var nästan i klass med den han bjöd Björn Holmén på en gång på Ljungshof, men bara nästan, den utskällningen hette duga. Jag var såklart helt oskyldig.

Årets konkurrensökning: Det verkar som att det finns ny konkurrens från Alingsåshållet i kategorin årets lokala fotbollspar som Jonas brukar ha med på sin lista, kan bli tufft för mig och Bailey att utöka vår streak.

Årets uppmaning: Den kommer här – ge blod och gå med i Tobiasregistret!

Årets citat: Alexander Axén på VFF:s fotbollssymposium, ”Spelare är dumma i huvudet, de gör bara som man säger”.

Årets cup: Sparbanken cup, given.

Årets “hämta popcornen”: När Jonas i en bredsida reste några, i mitt tycke, högst rimliga frågeställningar så replikerade Mommo på twitter med en rad tweets som hette duga. Vi får hoppas att Peter Ijeh förstår ”vad det innebär att bära VIKs tröja” även om han själv inte ska spela i den, vad jag vet.

Årets petning: När Jonatan Andersson togs bort från nickandet och fick börja kasta bollen istället lyckades vi äntligen med vad som blev AIF:s mest gillade tweet i år (hittills).

Tack till er som läst under året!

FAKTA GUSTAV CARLSSON
Födelseår: 1992.
Familj: Fästmö, föräldrar och syster.
Bor: Säm.
Klubbar i karriären: Annelunds IF, Campbellsville University.
Lokal favoritklubb: Annelunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelande assisterande tränare i Annelunds IF.

1 svar på ”Gustav levererar årets sista text”

  1. Topp tre roligaste ekonomskribenten i år! Har varit ett nöje att läsa dina rader. Drömde länge om att få utmana i tävlingen men med kollegor som har lika långt kvar till pension som en ekonomutbildning är lång så fanns inte förutsättningarna.

    Svara

Lämna en kommentar