ANNONS:
ANNONS:

”Han finns där oavsett tid på dygnet”

Linus Holmqvist skriver i dag om fotbollsskola, Citys framfart i sexan och om Bosse Eriksson som håller Byvallen i speldugligt skick.

Då är det dags igen, som man sade förra gången, tiden går så otroligt fort!

Juni månad går nu mot sitt slut, säsongen går mot sitt uppehåll och vi har anordnat årets Fotbollsskola, eller som vi kallar den Sommarproffs. Alltid kul att se all den glädjen från alla barn som deltar! Det är även roligt att få känna gemenskapen och glädjen som finns där bland alla funktionärer och ungdomsledare. Kommer ihåg de där gångerna man själv var ledare, de där små sakerna som kan ha så stor betydelse. Det behöver inte vara något avancerat eller stort påhitt utan en extra omhändertagande av den där personen som känner sig nere just den där timmen på dagen, det räcker långt.

De där med att tiden går fort, det stämmer ju inte alltid, ibland kan 90 minuter kännas som en evighet… Ikväll (igår) spelade vi derby mot Alingsås City, ett City med höga förväntningar och stora förhoppningar på division 5 nästa år. De gjorde det de skulle, ta vara på de chanser de fick. Det blev en hel del kan man säga. Vi fick dessvärre många sena akuta återbud vilket gjorde att vi inte orkade i hela 90 minuter utan avbytare i slutet. Vi sliter och jag tycker vi gör en bra första halvlek utefter den spelidén vi hade. Men när man möter ett lag som City så räcker det inte att orka en halvlek, och City gör som sagt det de skall för att visa att dem har möjligheterna till att avancera till division 5!

Derby är alltid ett Derby och hade varit tråkigt att missa chansen till ett eventuellt derby även nästa år, om City tar klivet.

Kvällen bjöd ju dock på en annan (”trevlig”) överraskning, ett ordentligt oväder med mycket nederbörd. Men som Sofia skrev, vattnet behövs! Gräset är otroligt torrt och tråkigt på sina ställen. Tycker dock att ni har lyckats bra med att hålla Byvallen spelduglig med en fin matta under juni månad. Måste då även passa på att ge vår ”allt i allo” Bosse Eriksson en stor varm eloge för alla timmar och all kärlek han lägger på Byvallen. Byvallen hade klart inte varit det den är utan Bosse! Jag kan nog banne mig inte tänka tillbaka på något tillfälle det senaste året som jag varit på plats och Bosse inte varit där. Han finns där oavsett tid på dygnet och dag i veckan. Han dyker alltid upp från något skrymsle där man minst anar det!

Kan med stolthet från hela föreningen säga TACK!

Det börjar dessvärre bli dags att göra ett avslut i skrivandet för denna gång och lägger ett par sista rader om min egen resa de senaste månaderna.

Som jag skev senast så har jag åkt på en skada som man numera konstaterat sitter i höften vilket innebär att jag med stor sannolikhet blir borta året ut. Hade någonstans långt där bak i huvudet en förhoppning att kanske kunna vara tillbaka till dess att höstsäsongen drar igång, men det ser dessvärre otroligt mörkt ut på den fronten. Vilket inte bättrar på frustrationen över att inte få lira boll. Frustrationen var speciellt stor ikväll när man inte vill annat än att hjälpa grabbarna på plan!

Frustrationen har dock minskat de senaste veckorna då jag nu fått klarhet i vad det är och numera har ett mål och plan på hur jag ska ta mig tillbaka. Mycket vila och att verkligen se till att göra den där tråkiga rehabben kommer förhoppnings vara tillräckligt bra medicin för att ta mig tillbaka till fotbollen redan till att försäsongen drar igång 2024.

Men som jag skrev i min förra text så är ju fotbollen med mig i stort sett hela tiden. Vilket har varit min räddning de senaste månaderna!

LINUS HOLMQVIST
Födelseår: 1992.
Familj: Singel.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Hemsjö IF.
Lokal favoritklubb: Hemsjö IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Ordförande och spelare i Hemsjö IF samt medlem i Matchmiljögruppen i VFF.

Lämna en kommentar