ANNONS:
ANNONS:

Händelserik vecka

Stornamn till Holmalund och City laddar för revansch.

Johan Elmander är tillbaka i den lokala fotbollen. 41-åringen ska göra comeback i Holmalund cirka 25 år efter att han lämnade moderklubben för sina äventyr i först allsvenskan och sedan Europa. Elmander ska ingå i ledarstaben och assistera Mikael Öhman med att hålla i en del träningar och om kroppen håller kan det också bli spel i årets division 4. Med sina 85 landskamper och en fin fysisk form bör han tillföra en hel del på den här nivån trots att han inte spelat fotboll på några år.

Strax innan Elmander presenterades av HIF stod det klart att ledarstaben även består av André Nilsson, utöver headcoach Mikael Öhman. Jag ska erkänna att jag i början av förra veckan hann bli ganska orolig över Holmalund som då stod utan tränare och man hörde rykten om spelarflykt från lite olika håll. Nu är givetvis situationen en annan. Johan Elmander kan mycket väl få de spelare som tvekar att stanna i den röda tröjan. För HIF:s del vore det bra om både det yngre gardet som känt på seniorfotboll i år och delar av det äldre med spelare som Nordgren, Heed och Tedeborg stannar för att bygga upp en ny grund att stå på inför framtiden.

Den närmsta rödvita framtiden innehåller alltså inslag av Johan Elmander – och det lär ju dra till sig både publik och rubriker.

………………

Alingsås City fortsätter att presentera spelare. Förra veckan landade man två anfallare som kommer ösa in mål i division 6. Inget ont om årets 36-målsskytt Hampus Nilsson, men Oliver Östlind har en annan högstanivå i sig. Utöver skyttekungen från Alingsås IF har även Holmalunds Martin Andersson valt att ansluta till City. I det anfallsparet finns det både speed och styrka som sällan skådats i division 6.

………………

Lars-Petter Björk återvänder till Gerdskens BK efter sina år i Elitettan med AFC. Nu blir han assisterande tränare till Tommy Johansson och ansvarig matchcoach för P19. Därmed står GBK väl rustat på tränarfronten.

………………

Leonard Bogeskär lämnar Gerdskens BK för att prova lyckan på Mjörnvallen i Alingsås IF. En fin mittfältare som har mycket fotboll i sig – så han har möjlighet att göra avtryck i AIF redan 2023. Samma övergång – alltså från GBK till AIF  – gör anfallaren Gustav Johansson som i år slog igenom spå smått med sina 7 mål i division 3.

………………

Futsalserierna har rullat igång på allvar. På damsidan har vi från trakten både Södra Härene och Alingsås Futsal Club med i division 1, och båda lagen har fått en fin start- SHIF har vunnit sin enda match med 1-0 medan AFC har en seger och ett kryss på sina två fajter.

På herrsidan går det tyngre för Alingsås Futsal Club. På två matcher har det blivit lika många förluster i division 2. I samma serie huserar även Vårgårda IK och där följdes premiärförlusten mot Götene upp av en storseger hemma mot FC Paratodos.

Södra Härene spelar i trean på herrsidan och där står laget på fyra poäng på två matcher efter helgens hemmaseger mot Fröjered.

………………

I torsdags var jag på Stures för att tacka av årets gästskribenter med en trevlig kväll. Stort tack till Jonathan, Stefan, Elin, Maja och James för era leveranser under året. Arbetet med att hitta fem nya onsdagsgäster inför 2023 pågår för fullt och kommer som vanligt presenteras här på sajten framåt jul.

………………

Årets silly season-sida börjar fyllas på. Hojta om du vet nåt som vi har missat.

………………

Nya Alingsås IF har presenterat två förslag på nytt klubbmärke nu när AIF och AFC slår sig samman. De båda framtagna alternativen skiljer sig en del från AIF:s ursprungliga märke från 1906 – och det har väckt känslor bland många. Återstår att se hur det hela slutar.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar