ANNONS:
ANNONS:

Hanna hyllar en god vän

Hanna Emanuelsson skriver i dag en hyllning till en god vän. En god vän som vi känner ganska väl här på sidan och nu håller på att kämpa sig tillbaka från en knäskada.

Denna veckans blogg skulle jag vilja tillägna en annan gästskribent som också är en lokal fotbollsspelare och underbar vän till mig,  Nicole ’’Nickan’’ Fallqvist. Ni som känner eller har läst ett av hennes tidigare inlägg vet att hon i höstas drabbades av en fruktansvärd knäskada. Som hon nu 9 (!!) månader senare äntligen har fått opererat. Tjejen har alltså gått på kryckor i 9 månader och jag har aldrig någonsin hört henne klaga. 

Jag skulle med detta inlägg vilja försöka förklara vilken fantastisk fotbollsspelare, föreningsmänniska och kämpe denna tjejen är.

När jag fick höra att hon skadat sig och att det inte såg särskilt ljust ut, var min första tanke, kan denna tjej ha mer otur?. Hon lyckas alltid på något mirakulöst sätt ha ovanligt mycket otur. Jag var och hälsade på henne på sjukhuset bara någon dag efter skadan och visst kan man tro att ett sådant besök inte ’’borde’’ vara sådär muntert men det var en kväll där jag skattade mer än vad jag gjort på länge, det är bara sådan Nicole är, positivitet i ren definition. Redan där och då var hon bestämd med att hon skulle bli bra igen och att fotbollen, den kommer hon att komma tillbaka till. Hade jag haft hälften av hennes pannben hade jag vart nöjd. 

Jag har även haft förmånen att spela med henne i Alingsås KIK (hon spelar nu i Alingsås FC) och hon är en fantastiskt fotbollsspelare. Den speeden och den tekniken med bollen som hon besitter är få förunnat. Hon har även en fysik som heter duga. Jag kommer ihåg första gången jag såg henne spela då tänkte jag att denna tjejen kommer bli något riktigt bra. Men för att bli en bra fotbollspelare så krävs det inte bara att man är duktig. Utan det krävs ett hundraprocent engagemang och det är verkligen något Nicole har. Hon har inte bara ett otroligt engagemang på fotbollsplanen utan också utanför. Det klubbhjärta och den otroliga hängivenheten som Nicole har till en förening, den tror jag inte många besitter, hon ställer alltid upp oavsett vad det handlar om. Något som definierar Nicole är verkligen LAGET före JAGET.

Ni som fått äran att ha henne i ert lag och i er förening skall skatta er lyckliga. Under dessa månader som hon nu vart skadat så kan jag nästan med all säkerhet säga att hon oavsett väder vart nere på träningarna och åkt med på de flesta bortamatcher. Jag tror bestämt att tjejen åkte med till en bortamatch bara några dagar efter att hon kom hem ifrån sjukhuset, då man egentligen inte skall göra annat än att ligga med det där jäkla knät i högläge. Men inte Nicole inte, hon skall vara närvarande till vilket pris som helst. Det är en sån tjej alla vill ha i sitt lag, en lagspelare utav rang. Jag skulle kunna göra listan lång men jag tror ni förstår mitt budskap.    

Nicole – jag vet och ser hur mycket du kämpar för att komma tillbaka, men jag är inte orolig för dig överhuvudtaget. Är det någon som fixar detta så är det DU och jag tvivlar inte på att du kommer tillbaka än starkare. Du är en inspiration och förebild för så många. Fler borde ta efter din positivitet och glädje. Fortsätt med ditt engagemang för det kan ta dig hur långt du vill. Tvivla aldrig på dig själv. Tack för allt pepp du ger mig, tack för alla oändliga pratstunder om fotboll men framförallt TACK för alla skratt. Kör nu så det ryker kompis! VAMOS  

/Hanna 

FAKTA HANNA EMANUELSSON
Födelseår: 1993.
Familj:  Mamma Mia och pappa Hans ’’Gubben’’.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Alingsås KIK.
Lokal favoritklubb: Alingsås KIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Anfallare i Alingsås KIK.

2 svar på ”Hanna hyllar en god vän”

Lämna en kommentar