ANNONS:
ANNONS:

”Har aldrig sett honom nicka på träning”

Jonathan Tedeborg är tillbaka med en ny text. I dag bjuder han på lite inside-information från HIF-lägret på Brogårdsvallen. 

I dagens text tar vi oss en titt på insidan av Holmalunds IF och korar bland annat några ”årets” från den gångna säsongen.

Som alla vet inleds varje träning med uppvärmning. I Holmen är det allt som oftast Ludvig Wåhleman som får den festliga uppgiften att ta täten. Rimligt är väl det, han måste ju vara ordentligt uppvärmd för att skotten ska kunna flyga ändå ner i Säveån. Innan någon Holmare kommenterar detta kan jag erkänna att även jag träffat ån ett par gånger i år.

Relativt ofta övergår sedan träningen i en klassisk kvadrat. Här passar vi på att utse ”årets dubbel-jag”, Gustav Torstensson. Och det får han inte på grund av att han har en dubbelgångare, utan för att den unga målvakten blir tunnlad otroligt ofta.

Spelövningar är ofta händelserika och ett element som tillhör är alla konstruktiva uttryck som dyker upp i samband med missar/förluster och annat negativt. Senast för en vecka sedan dök det upp ett nytt uttryck från Robert Kovacevic som jag inte kommer skriva ut här, men det räcker för att tilldela honom en ärofylld seger i ”årets svordom” i Holmen.

På tal om Kova har han hittills spelat två matcher och passade då på att stoppa upp en boll snyggt i krysset. Trots detta är han helt chanslös i kategorin ”årets målsnitt”, där André Nilsson tar en storseger. Exakt 0 minuter på planen i år och ändå ackrediterad för ett mål i serien, iallafall enligt Alingsås Tidning. Skandal att ge just André den boosten, AT.

Ni som sett Alfred Johansson spela känner till de kvaliteter han besitter. Ett av seriens skönaste flyt med boll och en vass kombination av fart, teknik och poäng. Har ni däremot inte följt Holmalund anno 2022 är det möjligt att ni missat Affes nya egenskap. Numera trycker han sig fram mellan mittbackar och skallar in bollar i mål. Tre nickmål i år (om jag minns rätt) låter inte så överdrivet mycket, men detta alltså från en spelare jag nog aldrig sett nicka på träning. Solkar vinnare av ”årets Crouch”.

För att avsluta texten lite mer seriöst vill jag passa på att lyfta fram våra juniorer som kommit in och bidragit under säsongen, i pressat läge. Framtiden ser ljus ut. Enda nackdelen med juniorerna är att man känner sig gammal när spelare födda 2005 är med och spelar. Tur att man har några år upp till Patrik Elmander, 44.

JONATHAN TEDEBORG
Födelseår: 1999.
Familj: Mamma Barbro, pappa Bengt-Olof, syster Sanna, flickvän Saga.
Bor: Hos föräldrarna i Alingsås.
Klubbar i karriären: Alingsås IF 2006-2013, Gerdskens BK 2013-2016, Holmalunds IF 2016-.
Lokal favoritklubb: Holmalunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalunds IF.

1 svar på ””Har aldrig sett honom nicka på träning””

  1. Mänskliga faktorn, Jonathan o HIF-Co, men nu har Alfred rättmätigt fått Andrés ”balja” i 4-0-matchen mot Mariestad!

    Svara

Lämna en kommentar