ANNONS:
ANNONS:

”Har blivit hjärntvättad av Mikael Prodér”

Ronia Gustafsson skriver i dag om hösten och AFC:s avslutning på säsongen.

På höstsäsongen är matcherna som roligast att spela, också oftast då det gäller att prestera som bäst. Kanske också då kropparna gör som ondast, och tränarna får byta runt i startelvan för att få ihop bästa lag för dagen med sjukdomar och skavanker som påverkar truppen.  Men också då tabellerna sätter sig eller lever in i det sista.

Vi kunde avgöra seriesegern redan förra omgången med tre omgångar kvar att spela. Extremt tacksamt då kanske halva startelvan förra veckan var sjuka och skadade. Eloge att vi trots detta manfall kunde ta hem ytterligare 3 poäng på bortaplan.

För vår del har vi nu två seriematcher, en dm-final och två kvalmatcher kvar innan vi får ta lite välförtjänt vila.

Även om det låter skönt med ”välförtjänt vila” så är det inget som märks på vår trupp. Tror inte någon är sugen på att gå på vila utan att få med sig bästa tänkbara resultat. Det finns en extrem vinnarmentalitet i detta lag, inte så konstigt när man har blivit hjärntvättad av Mikael Prodér under snart en hel säsong kanske. Det smäller lite mer rejält på träningarna, passningarna blir något mer precisa, skotten sitter och alla liksom tar sitt ansvar och försöker göra varandra bättre. Det är riktigt tillfredställande men också med skräckblandad förtjusning att ladda om inför ett sånt här dubbelmöte som krävs för att ta stegen upp till Elitettan.

Man ska inte bara ha den bästa matchplanen utan också den bästa dagen för att lyckas hela vägen… Det må tyckas tufft att man ska behöva kvala efter att man har vunnit en serie, men på något sätt så är det den nivån man måste klara för att sedan ha en chans på nästa nivå. Jag hoppas dock att seriesystemet inom snar framtid kan erbjuda två nivåer inom den näst högsta serien i landets damfotboll.

Denna gång börjar vi på bortaplan i Stockholm den 5 oktober för att på hemmaplan helgen därpå spela den sista matchen för säsongen på hemmaplan i Alingsås. Då hoppas jag att så många som möjligt dyker upp för att stötta tjejerna som gjort en helt magisk säsong. Tills dess, kriga på och njut av den sista tiden på fotbollsåret innan vi snart börjar om igen med att kräkas av mjölksyra 🙂

FAKTA RONIA GUSTAFSSON
Födelseår: 1993.
Familj: mamma, pappa och två yngre bröder.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Holmalunds IF, Alingsås FC.
Lokal favoritklubb: AFC så klart.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Assisterande tränare i AFC.

Lämna en kommentar