ANNONS:
ANNONS:

”Har ett ansvar när man tillhör en förening”

Mattias Martinssons eventuella övergång till Säven/Hol dröjer. Nu är det tveksamt om den överhuvudtaget blir av.
– Vi hade räknat med Mattias innan han sa att han ville dra från föreningen, säger Mohammed Abdulrahman, sportchef i Vårgårda IK.

Fallet med Mattias Martinsson ser ut att utvecklas till en konflikt om spelare som inte varit särskilt vanligt sedan frimånaden infördes för ett antal år sedan. Och det är just frimånaden som Mohammed Abdulrahman har som ett av argumenten till att Mattias Martinssons övergång till Säven/Hol inte blivit av.

– Hade han gått till Säven/Hol under frimånaden hade det inte varit några problem. Men han var med och tränade med oss i november och december vilket gjorde att vi räknade med honom inför säsongen. Han har ändå varit startspelare i flera år nu, säger Mommo.

Men någon fortsättning i VIK visade sig Martinsson inte vara intresserad av, och kallade därför till ett möte med sportchefen.

– Han sa bara att han ville dra från föreningen. Jag tycker inte att man gör så, man har ett ansvar när man är med i en förening och eftersom han fortsatte träna med oss efter frimånaden anser vi att han är våran spelare, säger Mohammed Abdulrahman, som dock öppnar upp för en övergång mot ekonomisk ersättning.

– Det finns ett regelverk att förhålla sig till när det gäller ersättning och det gäller även nu när det är frågan om en övergång till division 5. Vad jag vet har inte Säven/Hol tagit någon kontakt med oss om att diskutera Mattias Martinsson, men kommer det en sådan förfrågan är jag beredd att ta en diskussion.

Det låter inte som att du är beredd att släppa Mattias gratis?
– Nej, han har kostat oss pengar i exempelvis material, resor och mat. Regelverket finns för att föreningar ska få ersättning för att ha fostrat spelare och det är bland annat till för att skydda föreningar. Dessutom måste vi vara beredda på att det kommer att kosta pengar om vi ska hitta en ersättare till Mattias, och vi är en klubb utan stora ekonomiska resurser.

Men om Mattias inte vill spela med er även om ni inte skriver på övergången blir han ju ett så kallat ettårsfall. Hur ser du på det?
– Då får han ta de månaderna utan fotboll.

Är det för att statuera exempel?
– Man har ett ansvar när man tillhör en förening och då kan man inte bara säga att man vill dra helt plötsligt. Även föreningar har ett ansvar att höra av sig till varandra och ha en dialog, men det har ju inte heller skett i det här fallet.

Läs mer
”Jag räknar med att det löser sig”

2 svar på ””Har ett ansvar när man tillhör en förening””

 1. Det har blivit en miss i vår interna kommunikation där inte Mommo har fått all informationen om dialogen som förs, vilket är olyckligt..Säven/Hol har haft en jättebra kommunikation och vi för en bra dialog. Säven förstår våran situation även om de självklart vill ha en bra spelare. Vi kommer fortsätta prata om situationen på ett konstruktivt sätt.

  Mvh
  Ronny Nordström
  Vice ordf.

  Svara
 2. Alltså… Man vill utge sig för att vara den mest professionella föreningen i hela världen typ, sen kan man inte ens ha kommunikation mellan styrelse och sportchef? Och enligt Säven/Hols twitterkonto har kontakt hafts sedan i januari.

  Nej Vårgårda… Ta ner er självbild lite och jobba på ödmjukheten. I trean kommer nog inga utomsocknes och vill spela med er. Kanske vore bra att ha kvar lite Vårgårda-killar i laget?

  Svara

Lämna en kommentar