ANNONS:
ANNONS:

Hedén kanske opereras – då jagar HSK grannklubbens burväktare

Tim Hedén är en av traktens mest intressanta målvakter. Men nästa säsong kan på grund av operation bli ett mellanår för Herrljunga SK:s nyckelspelare.
Det gör att HSK rycker i Annelunds Emil Sandberg som ny burväktare.

Tim Hedén berättar bakgrunden till den operation som kan bli aktuell.

– Jag föddes med för korta hälsenor och nu vill jag göra något för att få ordning på det. Jag har röntgat mig flera gånger och varit hos gångspecialister, och i mitten av december ska mitt ärende upp till beslut, säger Hedén, som berättar att han är så kallad ”tågångare”.

– Jag har svårt att få ner hälarna i marken. Och jag är rädd att det kan bli problem senare i livet om jag inte gör något åt det.

Om det blir operation är det gips i fem veckor som gäller. Sedan väntar man två veckor innan man tar nästa hälsena.

– Enkel matte säger ju att det blir några månader utan fotboll. Och jag har sagt till HSK att det kan bli så att jag är borta en del nästa säsong, beroende på hur det blir med operation.

Hur ser återväxten ut på målvaktssidan i HSK?

– Det finns nån yngre kille, men i seniortruppen är jag själv. Det är därför jag sagt till klubben tidigt så att de eventuellt kan hitta någon annan målvakt.

HSK har heller inte legat på latsidan var det gäller att hitta komplement eller ersättare till Tim Hedén. Framför allt har man siktat in sig på Annelunds burväktare, då de haft kontakt med både Jonathan Henriksson och Emil Sandberg. Den senare funderar för tillfället en hel del över sin fotbollsframtid.

– Jag har lovat att ställa upp för Annelund nästa år om de behöver mig. Men för min del gör det inget om de hittar någon annan målvakt att satsa på för jag har tappat glädjen till fotbollen lite. Dessutom jobbar jag skift och kan bara träna varannan vecka och det är gränsfall om det håller för att prestera i division 4, säger Emil.

Sandberg menar vidare att det funnits planer på att byta förening till nästa säsong, särskilt då han fram till nyligen bodde i Herrljunga.

– Men nu i oktober flyttade jag tillbaka till Annelund, och det var mycket därför jag lovade att köra på där. Men samtidigt vet jag att både Herrljunga och Frisco är intresserade och jag känner nästan gubbarna bättre där än i Annelund. Och jag är riktigt bra polare med Adam Gelotte som bytte från HSK till Frisco, och jag trivdes bra med Federico (Santamans) som tränare förra gången jag spelade i Frisco.

– Så just nu är det mycket tankar, och jag vill inte svika någon klubb. Men i nuläget måste jag köra på i Annelund eftersom jag har lovat dem det.

I den här artikeln kan du läsa om Jonathan Ahlqvist, som i veckan tränade med Annelund. En övergång dit från Alingsås IF skulle kunna betyda att Emil Sandberg kan byta klubb och nästa år vakta målet på Skoghälla. Eller på Katebovallen. Fortsättning lär följa.

Vad det gäller Annelunds andrekeeper Jonathan Henriksson har han ännu inte haft någon större kontakt med Herrljunga.

– Jag skulle ha kommit ner i onsdags men fick då förhinder. Men tanken är väl att jag ska träna med dem lite framöver i alla fall, men det är absolut inte klart att jag ska byta klubb, säger Henriksson.

Lämna en kommentar