ANNONS:
ANNONS:

Helgen i punktform

Vad hände den gångna fotbollshelgen? Tja, vi har gjort en liten lista på lite av det viktigaste. 

Holmalund hittade tillbaka till vinnarspåret igen. Borta mot Hovås/Billdal blev det seger med 3-1, och jag tror det var oerhört viktigt. Dels för de tre poängen och dels för att Bea Persson, Sandra Augustsson och Rebecca Cameras nätade. Tre av de normalt sett pålitligaste poängspelarna som inte nätat på ett tag. Nu ser det roligt ut i tabellen också när HIF är med strax bakom täten.

………………………..

Vårgårda har det fortsatt tungt med målskyttet. Fem mål framåt på sju matcher är i ärlighetens namn inte mycket att skryta med, och kanske att den offensiva kostymen ännu är lite för stor? Men spelmässigt och poängmässigt har säsongen varit klart godkänd och kanske att det lossnar framåt mot bottenlaget FBK Karlstad på torsdag?

………………………..

Alingsås IF inkasserade sin första förlust för säsongen i fredags. Borta mot Falköping tog sviten slut, men grönvitt ligger så klart ändå kvar i den absoluta tabelltoppen.

………………………..

Leder serien gör Gerdskens BK. Hemma mot Götene blev det seger med 1-0, och min seriefavorit från Skaraborg är nu rejält distansierad i tabellen. Det går inte att låta bli att imponeras av GBK:s solida defensiv och förmåga att vinna täta matcher. Bortser man från raset mot Råslätt har man släppt in två mål på sex matcher, vilket är oerhört starkt. Det krävs nog att man har samma defensiva noggrannhet framöver om poängen ska fortsätta att trilla in för framåt är snittet inte lika imponerande. Jacob Borg (två straffar) och Berat Berisha toppar interna på två mål vardera, och totalt har GBK mäktat med nio baljor. Men det är aldrig rätt att ifrågasätta en serieledare med fem segrar på sex matcher, så det är bara att lyfta på hatten och gratulera till en lysande start på 2017.

Förresten så har fyra av Gerdskens fem segrar kommit med uddamålet. I den femte rann det i väg till hela 2-0.

………………………..

Holmalund förlorade för andra veckan i rad och halkar nu efter en aning i toppen. Dessutom gick Anton Stenseke sönder redan en bit in i första halvlek. Så mycket för att jag för en vecka sedan önskade att han inte skulle bli påmind om sin blödarsjuka.

………………………..

HIF Akademi tycks inte riktigt ha det som krävs för att besegra toppkonkurrenterna i tvåan. 1-3 mot Mariestad var tredje torsken på tre matcher mot motstånd som ligger före i tabellen. I sammas serie bjöd Frisco på ett målkalas som understryker att det är stor skillnad på botten och toppen i norra tvåan.

………………………..

Hemsjö förlorade jumbofinalen med hela 5-1. Kanske att steget till trean var lite för stort, även om det fortfarande finns tid att bevisa motsatsen.

………………………..

Grannderbyt och det för tabellen oerhört viktiga derbyt mellan VIK FK och Säven/Hol vann till slut Säven/Hol, som därmed tog chansen att haka på i toppen. Men underhållningsvärdet på själva matchen ska enligt rapporterna inte ha varigt särskilt högt.

………………………..

I sexan kan man inte sluta imponeras av Långared. Ny seger mot Upphärad när man vände 0-1 till 2-1 i slutfasen av matchen. Fortfarande obesegrat, men jag måste säga att både Sjuntorp och Wargön – som vi också mött med SMSK – känns som bättre lag än Långared. Men alla matcher ska spelas och BoIS lär inte vika ner sig i fortsättningen heller.

………………………..

Utöver Långared är även Spark, Alingsås KIK, samt Östadkulle dam och Östadkulle herr obesegrade. På onsdag möts två av dem när Spark gästar ÖSK på Lenavallen. En hyperintressant match, där vi kanske får en första fingervisning om lilagult eller gulsvart är starkast år 2017.

………………………..

I samma serie överraskade Mjörn när man bortaslog Södra Härene med 2-0. Andra raka segern för Mjörn, och andra raka nollan bakåt. Bra form där med andra ord.

………………………..

Efter Annelunds nederlag och Herrljungas vinst ligger nu HSK före AIF i tabellen. Något som snabbt uppmärksammades på sociala medier, där det hette att maktskiftet i Herrljunga kommun nu är ett faktum.

………………………..

Såg ni förresten Felicia Källbergs straff? Thomas Fallqvist lyckades fånga det hela på film när Källberg helt sonika smällde upp bollen i krysset. Riktigt snyggt, så leta på Twitter om ni inte redan sett det.

………………………..

För egen del blev det årets första nätrassel mot Sjuntorp. Efter att mycket turligt ha fått 1-0 till skänks hittade mina copa plötsligt rätt och tillsammans fick vi även göra ett ”riktigt” mål. Men Sjuntorp kvitterade och med tio minuter kvar högg det dessutom till i baksidan. Det är sällan man får vara riktigt nöjd.

………………………..

Har sagt det förut, men jag säger det igen. Den här tabellsidan är grym.

………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar